НАЧАЛО Биткойн

Колко от предлагането на Биткойн се държи от компании и държави?

03.05.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Неотдавнашен доклад от VanEck, известна фирма за управление на инвестиции, разкри, че Биткойн на стойност около $175 милиарда в момента се държат в различни ETF, нации и публични и частни компании, които са инвестирали в BTC.

Този доклад подчертава нарастващия интерес към Биткойн сред институционалните инвеститори.

Хедж фондовете, фирмите за управление на активи и фондациите постепенно признават потенциала на BTC като надеждно средство за съхранение на стойност.

Според данни от CoinGecko, тази инвестиция от $175 милиарда представлява приблизително 15% от цялото предлагане на Биткойн.

Към миналата сряда общата пазарна капитализация на BTC възлизаше на приблизително $1.2 трилиона.

VanEck, който представи спот BTC ETF през януари, също подчерта в своя доклад нарастващия брой търговци и фирми, приемащи Биткойн като форма на плащане.

Фирмата уточни, че инфраструктурата се разработва, за да улесни по-лесното използване на BTC от обикновения човек, представяйки убедителен аргумент за стабилния инвестиционен потенциал на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.