НАЧАЛО Алткойни

Колко пари щяхте да сте изкарали от Cardano ако инвестирахте по $100 всяка седмица през 2023 г.

септември 21, 2023 16:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко пари щяхте да сте изкарали от Cardano ако инвестирахте по $100 всяка седмица през 2023 г.

Пазарът на криптовалути, включително Cardano (ADA), преживя период на консолидация след първоначалния скок в началото на седмицата.

Анализирайки използването на стратегията за осредняване на разходите в долари (DCA), която включва инвестиране на фиксирана сума (в този случай $100) на редовни интервали, е очевидно, че този подход може да не е бил печеливш за Cardano през 2023 г.

DCA е популярен инвестиционен метод, тъй като елиминира някои от емоционалните предизвикателства, свързани с други стратегии. Той обаче не е безотказен. Възможно е той да не предпазва инвеститорите от спадове на пазара или от покупки по време на продължителни бичи периоди, когато активът е по-скъп, за разлика от по-кратките мечи фази, които могат да бъдат избегнати с определяне на пазарния момент.

Ако някой беше инвестирал по $100 в ADA всяка седмица от 1 януари 2023 г. насам, общо $3,800, разпределени за 38 седмици, сега инвестицията щеше да бъде оценена на $2,952, според последните цени на актива.

Това представлява загуба с цели 22.3% от първоначално инвестираната сума, според данни, получени от cryptoDCA на 21 септември.

Това съвпада с по-ранните констатации на експерта по криптовалути Бенджамин Коуен, главен изпълнителен директор на бюлетина Into The Cryptoverse, който отбеляза загуба от 25.64% за инвеститор, използващ DCA стратегията, инвестирайки в Cardano по $100 на седмица до 3 август, както се вижда от публикацията му, споделена на 19 септември.

От друга страна тази инвестиционна стратегия може да даде положителни резултати, както се вижда при Биткойн (BTC). Трейдър, който последователно е инвестирал по $100 в Биткойн всяка седмица от началото на годината, би реализирал 4.52% възвръщаемост на инвестицията, въз основа на най-новите данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.