НАЧАЛО Други

NFT колекционер на OpenSea опитва да подчертае ‘относителната’ им стойност

март 11, 2021 9:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT колекционер на OpenSea опитва да подчертае ‘относителната’ им стойност

Най-скъпият единичен NFT, продаван някога, струва 6,6 милиона долара през февруари.

Крипто художник, известен като ‘Neitherconfirm‘, наскоро изброи 26 NFT-та за продажба на дигиталния пазар OpenSea. Нещата взеха неочакван обрат по-рано във вторник, обаче, след като художникът промени изображенията, свързани с всеки токен, от компютърно генерирани портрети в снимки на килими.

Това е ‘exit scam‘, известен като ‘rugpull‘, при която малко известен токен изведнъж се срива, когато ликвидността изчезне, метафорично издърпвайки килима изпод краката на жертвите.

Художествените произведения, в които първоначално бяха представени хора и животински лица в привидно витражен стил, сега не са нищо повече от скъпа метафора за това защо не можете да се доверите на предложението за стойност на активите, които поддържат аспект на централизиран контрол.

Всички дискусии относно стойността на NFT са безсмислени, стига токенът да не е неотделим от самото произведение на изкуството“, каза Neitherconfirm

“Какъв е значението на създаването на незаменим токен в силно защитена мрежа, ако някой може да промени, свърже отново или унищожи притежанието ви? Докато стойността на вашето произведение на изкуството разчита на централна услуга, вие не притежавате нищо.”

Настоящото ценово несъответствие между привидно подобни килими на художника изглежда придава известна основателност на тези претенции. По време на публикуването най-голямата оферта за много от NFT-та е за под $1.00, докато една (която в момента няма оферти) е изброена за изумителните $139 квадрилиона – или около 80,000 пъти пазарната капитализация на цялото крипто пространство. Neitherconfirm намекна, че е получил повече оферти за своите килими, отколкото за оригиналните портрети.

Въпреки че самоличността на художника е неизвестна, той заяви в Twitter, че тяхната работа на пълен работен ден е “правене на скулптурно изкуство” под ръководството на най-продавания художник, който редовно продава парчета за повече от 10 милиона долара. Не е ясно дали Neitherconfirm е създал уникални компютърно генерирани изображения на килими, за да докаже своята гледна точка, или просто е намерил снимки на килими онлайн и ги е превърнал в NFT.

В момента крипто пространството преживява огромен бум в количеството и стойността на тези нови токени. Докато крипто художниците продаваха на търг произведенията си до $130,000 в края на миналата година, през 2021 г. цените на NFT се повишиха до неразумни суми. Още през февруари собственикът на NFT, създадено от Майк Уинкълман, известен още като Beeple, препродаде творбата на Nifty Gateway за рекордните 6,6 милиона долара.

Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси наскоро се включи и в акцията, като продаде на търг токенизирана версия на първия в историята туит. Той е обещал да конвертира всички приходи в Биткойн (BTC) и да ги дари на организация с нестопанска цел Africa Response на GiveDirectly. 

В момента аргументът за NFT е статутът на притежание на такъв“, каза основателят и главен изпълнителен директор на MyEtherWallet Косала Хемачандра. 

“NFT са горещи по същия начин, по който lambo са горещи за Биткойн пуританите. Мисля, че настоящата версия на незаменими токени ще продължи да се развива в по-големи и по-широки случаи на употреба.”

Neitherconfirm твърди, че произведенията на изкуството са “само запас от парична стойност, ако притежават художествена стойност“, както и субективна красота:

Със сигурност токенът може да донесе огромна полза за преместване на законна собственост, особено за дигиталното изкуство. Без никакво съмнение разпределението на собствеността има революционна стойност. Само токенът не е произведение на изкуството – със сигурност може да бъде, но това е различна тема.

Художникът отбеляза в туит, че ще дари 51% от всички печалби от серията NFT за благотворителност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.