НАЧАЛО Други

NFT колекционер на OpenSea опитва да подчертае ‘относителната’ им стойност

март 11, 2021 9:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT колекционер на OpenSea опитва да подчертае ‘относителната’ им стойност

Най-скъпият единичен NFT, продаван някога, струва 6,6 милиона долара през февруари.

Крипто художник, известен като ‘Neitherconfirm‘, наскоро изброи 26 NFT-та за продажба на дигиталния пазар OpenSea. Нещата взеха неочакван обрат по-рано във вторник, обаче, след като художникът промени изображенията, свързани с всеки токен, от компютърно генерирани портрети в снимки на килими.

Това е ‘exit scam‘, известен като ‘rugpull‘, при която малко известен токен изведнъж се срива, когато ликвидността изчезне, метафорично издърпвайки килима изпод краката на жертвите.

Художествените произведения, в които първоначално бяха представени хора и животински лица в привидно витражен стил, сега не са нищо повече от скъпа метафора за това защо не можете да се доверите на предложението за стойност на активите, които поддържат аспект на централизиран контрол.

Всички дискусии относно стойността на NFT са безсмислени, стига токенът да не е неотделим от самото произведение на изкуството“, каза Neitherconfirm

“Какъв е значението на създаването на незаменим токен в силно защитена мрежа, ако някой може да промени, свърже отново или унищожи притежанието ви? Докато стойността на вашето произведение на изкуството разчита на централна услуга, вие не притежавате нищо.”

Настоящото ценово несъответствие между привидно подобни килими на художника изглежда придава известна основателност на тези претенции. По време на публикуването най-голямата оферта за много от NFT-та е за под $1.00, докато една (която в момента няма оферти) е изброена за изумителните $139 квадрилиона – или около 80,000 пъти пазарната капитализация на цялото крипто пространство. Neitherconfirm намекна, че е получил повече оферти за своите килими, отколкото за оригиналните портрети.

Въпреки че самоличността на художника е неизвестна, той заяви в Twitter, че тяхната работа на пълен работен ден е “правене на скулптурно изкуство” под ръководството на най-продавания художник, който редовно продава парчета за повече от 10 милиона долара. Не е ясно дали Neitherconfirm е създал уникални компютърно генерирани изображения на килими, за да докаже своята гледна точка, или просто е намерил снимки на килими онлайн и ги е превърнал в NFT.

В момента крипто пространството преживява огромен бум в количеството и стойността на тези нови токени. Докато крипто художниците продаваха на търг произведенията си до $130,000 в края на миналата година, през 2021 г. цените на NFT се повишиха до неразумни суми. Още през февруари собственикът на NFT, създадено от Майк Уинкълман, известен още като Beeple, препродаде творбата на Nifty Gateway за рекордните 6,6 милиона долара.

Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси наскоро се включи и в акцията, като продаде на търг токенизирана версия на първия в историята туит. Той е обещал да конвертира всички приходи в Биткойн (BTC) и да ги дари на организация с нестопанска цел Africa Response на GiveDirectly. 

В момента аргументът за NFT е статутът на притежание на такъв“, каза основателят и главен изпълнителен директор на MyEtherWallet Косала Хемачандра. 

“NFT са горещи по същия начин, по който lambo са горещи за Биткойн пуританите. Мисля, че настоящата версия на незаменими токени ще продължи да се развива в по-големи и по-широки случаи на употреба.”

Neitherconfirm твърди, че произведенията на изкуството са “само запас от парична стойност, ако притежават художествена стойност“, както и субективна красота:

Със сигурност токенът може да донесе огромна полза за преместване на законна собственост, особено за дигиталното изкуство. Без никакво съмнение разпределението на собствеността има революционна стойност. Само токенът не е произведение на изкуството – със сигурност може да бъде, но това е различна тема.

Художникът отбеляза в туит, че ще дари 51% от всички печалби от серията NFT за благотворителност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене