НАЧАЛО Регулации

Кой ще бъде основният крипто регулатор в САЩ?

ОКТ. 28, 2021 17:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кой ще бъде основният крипто регулатор в САЩ?

Комисията по търговия със стокови фючърси е готова да бъде основния регулатор на дигитални активи, каза изпълняващият длъжността председател на CFTC Ростин Бенам по време на изслушването си за потвърждение в сряда.

Към вторник "общият размер на пазара на дигитални активи е $2.7 трилиона и сред тези $2.7 трилиона близо 60% са комодити. Имайки това предвид, мисля, че е важно тази комисия да преразгледа и обмисли разширяване на правомощията за CFTC", каза Бенам, добавяйки, че това би означавало отклонение от историческата роля на CFTC като регулатор на деривати.


Въпреки това, като се има предвид размера, обхвата и мащаба на нововъзникващия пазар на дигитални активи, от решаващо значение е CFTC да стане основен регулатор, добави Бенам.


Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслер по-рано твърдеше, че по-голямата част от криптовалутите са собствен капитал. Следователно твърдението на Бенам, че 60% от криптовалутите са комодити, директно противоречи на това на Генслер. Всъщност Генслер също се бори за разширяване на правомощията на SEC да царува в криптосферата, която той нарича "Дивият запад", което показва, че може да има сблъсък на интереси между двата регулаторни органа.


Бенам посочи, че CFTC вече предприема действия за принудително правоприлагане в крипто пазара през последните няколко години. Преди седмица комисията наложи глоба от $41 милиона на Tether за подвеждащи твърдения относно подкрепата на стабилната монета USDT.


"Наистина също трябва да проведем разговор за регулиране на пазара и да изясним обмена, покупката и продажбата на тези монети в регулаторна структура както за ценни книжа, така и за стоки", добави той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
SEC вероятно ще регулира стабилните монети като Tether


Понастоящем CFTC има надзор върху пазара на крипто деривати и може да предприеме действия срещу измамите на основния крипто спот пазар. SEC, от друга страна, наблюдава ценни книжа и субекти, които се стремят да листват и търгуват с ценни книжа. В момента няма федерален регулатор за крипто спот пазара. От Конгреса зависи да реши кой ще стане 'основното ченге' на пазара на дигитални активи.


Но Бенам не даде никакви индикации за териториалност в това отношение. 


"Това пряко засяга и двата ни пазара, но агенциите имат богата история на съвместна работа и си разделяме юрисдикцията, независимо дали става дума за фючърси на единични акции през 80-те години или за суапове на базата на ценна книга след финансовата криза", каза Бенам.


"Така че ние сме екип преди всичко и ще работим заедно, но разбираме, че и [двата органа] имат различни мисии и юрисдикции."


Докато въпросът не бъде уреден от Конгреса, CFTC ще продължи да предприема действия срещу измамници в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света