НАЧАЛО Регулации

SEC вероятно ще регулира стабилните монети като Tether

ОКТ. 26, 2021 18:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC вероятно ще регулира стабилните монети като Tether

Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслер повтори с течение на времето, че повечето стабилни монети са ценни книжа и следователно трябва да попадат в обхвата на надзорния орган за ценни книжа.

Сега Генслер е една крачка по-близо до постигането на целта си за регулиране на стабилните монети.


Министерството на финансите на САЩ и други агенции изготвят доклад, който ще уточнява, че SEC има власт над стабилни монети като Tether, според доклад на Bloomberg, позоваващ се на анонимни източници. 


Докладът, който се очаква да бъде публикуван тази седмица и се подготвя от работната група на президента за финансовите пазари, също ще накара Конгреса да приеме законодателство, което да уточни, че стейбълкойните трябва да бъдат регулирани като банкови депозити, се казва в доклада на Bloomberg. 


Целта на доклада е да гарантира, че стейбълкойните не застрашават икономиката или представляват системен риск и да определи ясно как администрацията на Байдън ще наблюдава сектора с множество регулаторни агенции.


Според доклада на Bloomberg, Генслер не само публично е искал повече надзор над крипто пространството, което той нарича „дивия запад“, но и настоява за това при затворени врати.


Неговите усилия ще дадат плод, тъй като се подчертават правомощията на SEC върху стейбълкойните в очаквания доклад, което ще позволи на Комисията да предприеме действия и политики за криптовалутите. Ревизиите на доклада предполагат, че правителството поема активна роля в регулирането на стабилните монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ


По-ранните версии на очаквания доклад призоваха Конгреса да приеме законодателство, което ще изисква създаване на нова банкова харта за емитентите на стабилни монети. Тази харта би позволила на крипто банките да обработват стабилни монети като депозити, според по-ранен доклад на Bloomberg. 


Въпреки това, наскоро Генслер поиска ревизии, за да изясни, че SEC вече има правомощия да регулира токените, участващи в инвестиционни транзакции, като стейбълкойни. Докладът също така ще засили ролята на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ в регулирането на стабилните монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света