НАЧАЛО Биткойн

Кои са най-печелившите Биткойн инвеститори?

април 22, 2022 1:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-печелившите Биткойн инвеститори?

Ново проучване на Invezz.com разкри, че Швейцария има най-печелившите Биткойн (BTC) инвеститори в световен мащаб, като са направили средна печалба на човек от $1,268 през 2021 г.

Въпреки това Франция се очертава като най-добрата нация за трейдинг на Биткойн (BTC) сред първите 25 държави, с изключение на Китай и Тайван.

Проучването се основава на доклада на Chainalysis за печалбите от криптовалути на страните през 2020 г., но не акцентира изцяло върху това. След като САЩ излезе начело с $4.1 милиарда реализирани печалби през 2020 г., това проучване показа различна перспектива.

В него се използва претеглен индекс за присъждане на оценки на страните въз основа на броя на печалбите от Биткойн на глава от населението, процента на гражданите, инвестиращи в криптовалути и Биткойн печалбите на всеки инвеститор. Той се фокусира върху първите 25 държави с изключение на Китай и Тайван.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Русия иска да легализира криптовалутите, но не и стабилните монети

Франция се нарежда на първо място по крипто търговия

Резултатите бяха доста интересни, като Франция излезе като водеща нация за крипто търговия. Въпреки че се нарежда на 12-то място по процент от населението, инвестиращо в крипто, страната е трета по печалба в BTC на глава от населението и 8-о по печалба в BTC на инвеститор.

Други държави, които завършиха в топ 3, са Чехия, която се класира на първо място по печалби в BTC на глава от населението и на второ място по печалби на инвеститор, и Белгия, която се класира на второ място по печалба на BTC на глава от населението и на 4-то по печалба в BTC на инвеститор. Ниският процент граждани, търгуващи с криптовалути и в двете страни, се отрази на крайната им позиция.

Швейцария, която има най-печелившите инвеститори, се класира на 6-о място, защото само 1.8% от жителите й са били крипто инвеститори. Но все пак успя да се класира на 5-то място по печалба в BTC на глава от населението.

Печалбите в BTC на глава от населението във Франция са $13, докато печалбите на инвеститор са $275. Най-смелите инвеститори изглежда са от Швейцария и Чехия с печалби от $1,268 и $1,259, съответно.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
3 причини защо Етериум китовете изкупуват Shiba Inu (SHIB)

Според доклада, докато много други страни се класират добре в определени категории, Франция е единствената страна над средното и по трите показателя – процентът на населението, което инвестира в криптовалути, печалбите в Биткойн на инвеститор и печалбите в Биткойн на гражданин.

Това им помогна да постигнат най-добрия сборен ранг и да претендират за титлата най-добра нация за търговия с Биткойн.

Други държави, които завършиха първата десетка, са Канада, Холандия, Германия, Австралия, Обединеното кралство и Съединените щати. Изглежда също така, че европейските търговци са отбелязали повече печалби от своите северноамерикански колеги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

Биткойн (BTC) успя да скочи над ключовото ниво от $25,000 за първи път от средата на юни.

август 15, 2022 16:30 1 мин. четене

Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

Количеството Биткойн, държано от Binance и Coinbase, следва тенденция на спад от началото на годината. През май количеството Биткойн, притежавано от Binance, започна да се покачва, докато това на Coinbase продължи да спада.

август 15, 2022 11:34 1 мин. четене

„Биткойн ще е част от всички инвестиционни портфейли“ – Томас Фарли

Бившият президент на Нюйоркската фондова борса Томас Фарли коментира Биткойн по време на интервю за Squawk Box.

август 15, 2022 10:33 1 мин. четене

Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

Според макро гуруто Раул Пал каза, че дъното на криптопазарите е достигнато.

август 14, 2022 13:39 1 мин. четене