НАЧАЛО Други

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

03.12.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

Макар че Binance преживя отлив, надхвърлящ $1 милиард, в периода след споразумението, не се наблюдаваше съществен спад в ликвидността ѝ. Изследователят на Kaiko Рияд Кери отбеляза, че пазарната дълбочина на борсата всъщност се е увеличила след сетълмента.

Американските власти, включващи Министерството на правосъдието, Министерството на финансите и Комисията за търговия със стокови фючърси, разрешиха наказателно разследване срещу Binance за предполагаемо пране на пари и нарушения на санкциите, което доведе до едно от най-големите корпоративни споразумения в историята на САЩ на обща стойност $4.3 илиарда. Това споразумение включваше и наказателни обвинения срещу бившия главен изпълнителен директор Чанпен Джао, който се оттегли като част от споразумението за признаване на вина.

Coinbase извлече забележими ползи, особено по отношение на представянето на акциите си. През ноември вече се наблюдаваха положителни тенденции за акциите на Coinbase, но уреждането на спора с Binance ги стимулира допълнително, което доведе до скок от над 75% в стойността на COIN за месеца.

Към момента на писане на статията COIN се търгува на цена около $133.7, отбелязвайки повече от 250% увеличение от началото на годината, достигайки най-високото си ниво от 18 месеца насам, според TradingView.

Bybit се превърна в значителен победител по отношение на пазарния дял веднага след сетълмента. Кери подчерта, че пазарният дял на Bybit е нараснал с над 20% в рамките на 16 от 24-те часа след сетълмента. Като се има предвид значителната доминация на Binance, дори 4% намаление на пазарния ѝ дял в определени часове доведе до 50% печалба за Bybit и до 34% печалба за Coinbase.

Забележителните наблюдения включват най-съществения ръст на Coinbase извън часовете за търговия в САЩ след сетълмента, докато OKX отбеляза по-значителни печалби в началото на търговския ден в Западна Европа. Според Кери другите американски борси като цяло са били свидетели на слабо представяне във всички области.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.