НАЧАЛО Други

Клиентите на американските банки изтеглиха над $1.5 трилиона за 12 месеца

септември 10, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на американските банки изтеглиха над $1.5 трилиона за 12 месеца

Последните данни за световната банкова система показват, че през изминалата година от банковите сметки са изтеглени значителни суми пари.

Според най-новите данни на Федералния резерв на Сейнт Луис в рамките на една година от американските банки са изтекли депозити на стойност $605 милиарда.

Освен това съвкупните депозити в банките във Франция, Германия, Испания, Италия, Бенелюкс и скандинавските региони са намалели с приблизително $950 милиарда за период от 12 месеца, както сочат данните, събрани от S&P Global Market Intelligence. По този начин общото изтичане на депозити в тези държави възлиза на $1.55 трилиона.

Според неотдавнашен доклад на Yahoo Finance основен принос за намаляването на печалбите на американските банкови гиганти сега имат заможните клиенти. През второто тримесечие на тази година JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America и Citi отбелязаха отлив на клиенти в своите отдели за управление на благосъстоянието.

Данните на Curinos разкриват, че както при управлението на богатството, така и при корпоративните сметки се наблюдава 13% намаление на депозитите от началото на годината до юли.

За да останат конкурентоспособни на сметките на паричния пазар, които през изминалата година отбелязаха приток на стотици милиарди долари, това лято и четирите банки въведоха нови оферти за спестовни сметки със сертификат за депозит (CD).

Тези усилия изглежда са обещаващи. Според Curinos изтичането на институционални депозити от големите американски банки е спряло през юли, въпреки че данните за август все още не са публикувани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

След поканата да се присъедини към блока БРИКС Иран наскоро обяви над 50 финансови проекта, които се осъществяват с други членове на алианса. 

октомври 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.