НАЧАЛО Регулации

Китай отделя юана от Биткойн

юли 10, 2018 9:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай отделя юана от Биткойн

Биткойн търговията в Китай е под огромен натиск, тъй като китайските власти продължават да упражняват сила върху търговията с крипто и спиране на транзакции. Властите твърдят, че решението е насочено към минимизиране на рисковете за хората.

Властите добавиха, че тези ограничения ще останат непроменени за известно време в бъдеще. Това доведе до спад при инвестирането на Юан в Биткойн. Забраната беше въведена през септември 2017 г.

Изследователския директор на Zhongguancun Internet Finance Institute твърди, че политиката на правителството е добре планирана и е била успешна в ограничаването на търговията с тези виртуални валути. Гуо Даджи каза: „Това показва, че политиката е била много успешна. Очакванията са делът на юана в глобалните сделки с Биткойн да падне, след като Китай обяви забраната.“


Защитава народа си

Гуо продължи да твърди, че като се блокира търговията с Биткойн в Китай, са защитили хората от загуби, като се има предвид голямата волативност на пазарите през последните месеци.

Според китайския национален ежедневник „Xinhua“ администраторите не бързат да вдигнат забраната за търговия с Биткойн. Гуо добави, че „волативността за Биткойн са огромни и очевидно това е много рисковано за инвеститорите. Китайските инвеститори не могат да понесат подобни рискове“.

Нестабилността в цените на Биткойн след началото на забраната е очевидна в ежедневните търговски цени от септември 2017 г. Цените са се увеличили до 19 700 долара към 15-ти декември 2017 г., преди да паднат до $ 6 000 през следващите седмици оттогава.

Минимизиране на финансовия риск

Основната цел на китайските власти с натиска на криптовалутите е целенасочените опити на администрацията за постигане на финансова стабилност в страната и премахването на такива инструменти, които са рискови за нейния народ.

От високата инвестиция от 90% от китайския юан в сделките с Биткойн транзакции, тя се понижи до по-малко от един процент след правителствената репресия. Централната банка на Китай, е органът за вземане на решения относно финансовите транзакции и изглежда, че банката е убедена, че всички транзакции с криптовалути ще бъдат прекратени.

Решението на банката се ръководи от необходимостта да се въведе стабилност в търговската среда в борсите на страната.

Китай беше център на крипто с 88 борси за криптовалути и над 85 борси, които предлагат ICO. Всички те вече са затворени и правителството е на „лов на вещици“, за да се справи с бизнеса, да блокира всички видове обмени, използвайки уебсайтове.

Между септември 2017 г. и май 2018 г. китайското правителство успешно блокира над 110 уебсайта. Дори най-реномираните и утвърдени агенции не бяха пощадени. По този начин и Binance и Huobi бяха затворени.

Освен това, регулаторите са включили услугите на онлайн доставчика на платежни услуги AliPay, за да идентифицират търговията с Биткойн и да закрият над 3000 сметки, извършващи търговия с виртуална валута.

Основната грижа на правителството е злоупотребата с анонимността, която блокчейн технологията предлага при натрупването на пари, при финансирането на тероризма или в други престъпления, които са вредни за китайските инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене