НАЧАЛО Други

Китайските власти конфискуваха 3,500 Биткойн копачки

април 12, 2022 11:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските власти конфискуваха 3,500 Биткойн копачки

В Китай са иззети над 3,500 Биткойн копачки на фона на повишените тарифи за електроенергия в страната.

Китай се прицелва в копачите на Биткойн (BTC), като таргетират подземни ферми за добив.

Според китайските медии увеличението на цените на електроенергията за копачите на криптовалута в провинция Джъдзян по-рано тази година е имало за цел да послужи като възпиращ фактор за възобновяването на незаконните операции за добив в провинцията.

Провинциите Гуандун, Хъйлондзян и Шанси обявиха конфискации на оборудване за копаене на Биткойн и други усилия за постепенно премахване на фирми, които са избегнали вълни от репресии след забраната на криптовалутите през септември, според съобщение за пресата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Предстои ли корекция за Биткойн (BTC)?

Междувременно, на 15-ти март властите в Юнфу, 2.4-милионен мегаполис в Гуангдон, конфискуваха 554 копачки от близко село, според местни медии.

Над 60 ригове бяха конфискувани от тайни криптодобивни райони в Мудандзян, метрополис с население от 2.3 милиона души в северната провинция Хъйлондзян, през март тази година.

Провинция Шанси обяви в петък, че цената на електроенергията за криптодобивните ферми ще се увеличи с 1 юан ($0.16) на киловат от 10-ти май, за да компенсира инфлацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене