НАЧАЛО Други

Китайските инвеститори продават американски акции с рекордни темпове

октомври 22, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските инвеститори продават американски акции с рекордни темпове

Китай, член на БРИКС, прилага различни стратегии, за да попречи на възхода на щатския долар и фондовия пазар, а сега се освобождава от американски държавни ценни книжа и акции, за да предотврати по-нататъшното обезценяване на юана спрямо щатския долар. 

Само през август Китай продаде американски държавни ценни книжа и акции на стойност $21.2 милиарда, за да противодейства на засилващия се долар. През тази година коалицията БРИКС заедно извърши разпродажба на американски държавни облигации и ценни книжа на стойност $123 милиарда. 

Дори когато предизвикателството на комунистическото правителство към щатския долар беше забележително, институционалните китайски инвеститори сега са в тясна връзка с администрацията на Дзинпин. 

Данните сочат, че само през август 2023 г. китайските инвеститори са разтоварили американски акции на рекордната стойност от $5.1 милиарда.

Това развитие предполага, че както комунистическото правителство, така и китайските финансови институции може би активно оспорват превъзходството на щатския долар. 

Освен това поведението на Китай като член на БРИКС поражда предположения, че страната може да се застъпва за това китайският юан да поеме ролята на следващата световна валута. Страната също така се е освободила най-много от американски държавни ценни книжа, държавни облигации и акции през тази година. Освен това нейните институции се освобождават от американски акции на стойност милиарди долари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.