НАЧАЛО Други

Китайските AI гиганти скоро може да засенчат ChatGPT

22.03.2024 21:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските AI гиганти скоро може да засенчат ChatGPT

По-малко известен китайски голям езиков модел (LLM) се очертава като потенциален конкурент на огромната платформа за генеративен изкуствен интелект (AI) ChatGPT, разработена от OpenAI.

Този нов конкурент е известен като KwaiYii, разработен от Kuaishou – компания, която твърди, че в момента той се конкурира по производителност с ChatGPT 3.5.

По време на неотдавнашния разговор след отчета за приходите Ченг Ишиао, основател и главен изпълнителен директор на Kuaishou, заяви, че KwaiYii LLM е надминала значително GPT-3.5 по обща производителност и се доближава до GPT-4 по някои показатели.

Kuaishou, бързо развиваща се платформа за кратки видеоклипове, твърди, че KwaiYii е на път да достигне възможностите на най-напредналия публично достъпен LLM – GPT-4 – през следващите шест месеца.

Освен това Kuaishou изтъква своя модел за преобразуване на текст в изображение KeTu, който е надминал Midjourney V5, услуга за генериране на изображения с изкуствен интелект, пусната от базираната в Сан Франциско Midjourney преди година.

В по-широкия контекст на изкуствения интелект водещите китайски технологични компании се превръщат в сериозни конкуренти на западните си колеги. LLM, способни да генерират реалистични изображения, видеоклипове и код, представляват ключово бойно поле в тази технологична надпревара, което може да промени бъдещите взаимодействия с технологиите.

Tencent, виден играч в тази област, интегрира своя LLM, Hunyuan, в различни продукти, повишавайки ефективността и рекламните стратегии. Възможностите на Hunyuan се простират отвъд приложенията, насочени към потребителите, като подпомага служителите в задачи като кодиране и генериране на съдържание.

Разработката на KwaiYii от Kuaishou не е само за престиж; проектът има за цел да направи революция в обслужването на клиенти и да даде възможност на потребителите да използват иновативни AI инструменти. Това би могло да рационализира процесите на създаване на съдържание, позволявайки на потребителите да създават висококачествени видеоклипове и творческо съдържание с минимални усилия.

Неотдавнашното представяне на инструмента за генериране на видеоклипове на OpenAI, Sora, допълнително подхрани конкуренцията. Kuaishou вижда в това възможност да промени индустрията за кратки видеоклипове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.