НАЧАЛО Регулации

Китай официално признава криптовалутите за законни активи

септември 2, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай официално признава криптовалутите за законни активи

Въпреки цялостната забрана на криптовалутите, наложена от Пекин през 2021 г., китайската съдебна система официално призна криптовалутите за законни активи.

Освен това съдилищата потвърдиха тяхната защита съгласно законите за собствеността и свързаните с тях права.

Тази прокламация беше оповестена в неотдавнашна публикация на Китайския народен съд. В документа се разглежда правното положение на дигиталните активи и тяхната пресечна точка с наказателното право, като същевременно се подчертава разликата между тези активи и конвенционалната собственост в рамките на съществуващата законодателна рамка.

Индустрията на дигитален активи в Китай премина през бурен път. Докато Пекин въведе забрана на дигитални активи, други региони в страната се стремяха да насърчават растежа на тази индустрия. В резултат на това много от тях се обърнаха към Web3 технологиите, за да развият своята дигитална инфраструктура.

В изненадващ развой на събитията последният доклад на Китайския съд противоречи на забраната от 2021 г., като потвърждава статута на законна собственост на криптовалутите. Освен това той подчертава солидната защита, предоставяна на тези активи от правото на собственост.

Това разкритие е документирано в доклада, озаглавен “Идентифициране на имуществените атрибути на виртуалната валута и разпореждане с имуществото, включено в делото“.

В доклада специално се разглеждат икономическите характеристики на тези дигитални активи. ODaily News съобщи, че авторите на доклада твърдят, че тези виртуални валути остават “законно призната собственост и са защитени от закона“. Освен това докладът се застъпва за правното признаване и защита на дигиталните активи, въпреки забраната.

Също така според информацията се предлага различен подход при разглеждането на престъпления, свързани с тази форма на валута, най-вече защото съответните пари или имущество не могат да бъдат конфискувани. Следователно в него се предлага тези случаи да се разглеждат по различен начин, за да се постигне баланс между обществените интереси и индивидуалните права на собственост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.