НАЧАЛО Биткойн

Кит прехвърли Биткойн за $83 милиона след години неактивност

октомври 11, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кит прехвърли Биткойн за $83 милиона след години неактивност

Загадъчен притежател на Биткойни, който според информацията, е запазил тиха позиция по отношение на активите си от 2017 г. насам, наскоро е направил значителен ход, прехвърляйки 3,000 BTC на стойност над $80 милиона.

Данните, предоставени от компанията за проследяване на блокчейн Arkham Intelligence сочат, че този кит е започнал да трупа през 2016 г., като през май същата година е придобил 3,301 BTC. Впоследствие, през септември 2017 г., по време на забележителния скок на Биткойн от над 10 пъти спрямо първоначалната му стойност, субектът е продал 200 BTC.

След това китът е бил неактивен, като се е въздържал от всякакви дейности по покупка или продажба до началото на тази седмица, когато прехвърли своите BTC на два нови адреса.

Информацията гласи, че първоначалният адрес е притежавал активи на стойност над $200 милиона. Последната транзакция обаче изчерпа баланса му почти до нула. Според данни от веригата китът е избрал да изпрати монетите си на два прясно генерирани адреса, без да разкрива конкретни мотиви.

Режим на риск

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, компания за блокчейн анализи, наскоро отбеляза, че Биткойн китовете са в режим на риск, като се позова на импулса на междубанковия поток – показател, който измерва едногодишните кумулативни нетни потоци между крипто борсата Coinbase и борсите за деривати.

Увеличението на този показател означава, че инвеститорите прехвърлят повече BTC от спот към борси за деривати, което означава готовност за поемане на по-високи рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.