Home

Kaspa (KAS) достигна нов исторически връх на цената

01.07.2024 16:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kaspa (KAS) достигна нов исторически връх на цената

Анализът на ценовото представяне на Kaspa (KAS) в рамките на веригата гласи, че трейдърите продължават да показват силно търсене на алткойна.

Към момента индексът на относителната сила (RSI) на Kaspa е около 53 и има възходяща тенденция. RSI, импулсен осцилатор, измерва условията на свръхпокупка и свръхпродажба на даден актив по скала от 0 до 100. Стойности над 70 предполагат, че активът е свръхкупен и може да претърпи корекция, докато стойности под 30 показват, че е свръхпродаден и може да се възстанови.

С RSI от 53, Kaspa изпитва натиск за покупки от страна на пазарните участници. Това показва, че неотдавнашното увеличение на цените е подкрепено от реално търсене, което е от решаващо значение за поддържане на ралито.

След като наскоро Kaspa достигна исторически връх, много трейдъри на фючърсния пазар започнаха да откриват шорт позиции, както показва регистрираният отрицателен претеглен процент на финансиране от -0.0085%. Процентът на финансиране при безсрочните фючърсни договори се използва, за да се поддържа цената на договора близка до спот цената. Отрицателният резултат означава, че има по-голямо търсене на шорт позиции, което предполага, че повече трейдъри очакват цената на актива да се понижи.

Когато цената на Kaspa се коригира спрямо своя връх, това води до ликвидиране на множество лонг позиции. На 30 юни стойността на ликвидираните такива позиции достигна $586,220, което е най-високата еднодневна ликвидация от 16 март насам. Рязкото увеличаване на ликвидациите на лонг позиции предполага, че много трейдъри, които са залагали на продължаващо рали на цените, са били принудени да излязат от позициите си, когато цената неочаквано е спаднала. Този тип пазарна реакция подчерта нестабилността на Kaspa и акцентира върху рисковете, свързани с алткойн търговията.

Като цяло оценката на веригата показва, че въпреки неотдавнашната ценова корекция и ликвидациите на лонг позиции, Kaspa продължава да привлича значителен интерес от страна на трейдърите. Към момента на писане на статията криптовалутата се търгува на $0.018, отразявайки 8% спад за последните 24 часа. За сметка на това за същия времеви период, обемът на търговията е нараснал с над 40%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.