НАЧАЛО Други

Кандидат за президент в САЩ приема дарения в Биткойн

ЮЛИ. 26, 2018 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кандидат за президент в САЩ приема дарения в Биткойн

Андрю Янг, кандидат за президент на САЩ, който е демократ, tweet-ва, че приема дарения в Биткойн, Eтер и други криптовалути за кандидатурата си за президент през 2020 г.


Ян е успешен предприемач, основал организация, наречена "Venture for America", предприемаческо дружество. Той е автор на книга, озаглавена "Войната на нормалните хора", която е в полза на универсален основен доход от $1000 на месец за всички възрастни в САЩ. Той също така се противопоставя на технологията за изкуствен интелект и автоматизация.

Янг, чиято организация се намира в Ню Йорк, подкрепя нов тип капиталистическа икономика, наречена "човешки капитализъм", насочена към увеличаване на човешкото благосъстояние.


Крипто дарителите да получават формуляри


Кампанията на Янг отбеляза, че приема биткойн и токени въз основа на стандарта ERC20. Дарителите ще получат формуляр, който ще позволи на кампанията да провери квалификацията на гласоподавателите, след което ще изпрати крипто адрес, за да може да направи дарението.

Максималното дарение за даден човек е $2500.

Кампанията посъветва дарителите да не споделят адреса на портфейла на кампанията, тъй като това би позволило да се правят непроследими дарения.

Дарителите трябва да са граждани на САЩ или законно признати постоянно пребиваващи. Те трябва да са на 18 години и не могат да бъдат федерални изпълнители.


Смесени реакции


Съобщението на Twitter причини смесени реакции. Един каза, че Ян не би трябвало да приема крипто, защото сървърите на Биткойн консумират твърде много невъзобновяема енергия, която допринася за изменението на климата.

Друга каза, че криптовалутите са "тъмни пари". Все пак, друг твърди, че криптовалута би била използвана за приемане на незаконни чуждестранни дарения. Поддръжниците заявиха, че е крайно време кандидатите да започнат да приемат крипто.


Други кандидати приемат крипто


Янг не е първият кандидат за президент, който приема даренията в крипто.

Американският сенатор Ранд Пол, републиканец от Кентъки, приема биткойн дарения в кампанията си през 2016 г., когато се кандидатира за президент. Остин Питърсън, републиканец от Мисури, който се кандидатира за Сената, прие 24 частични Биткойн дарения (общо 9 700 долара) през януари 2018 г.

Либертарианската партия в Тексас прие Биткойн даренията през 2014 г. Федералното правителство на САЩ, щата Монтана и Вашингтон, позволяват крипто за принос на кампании, а Уисконсин също го обмисля.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света