НАЧАЛО Други

Кандидат за президент в САЩ приема дарения в Биткойн

юли 26, 2018 10:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кандидат за президент в САЩ приема дарения в Биткойн

Андрю Янг, кандидат за президент на САЩ, който е демократ, tweet-ва, че приема дарения в Биткойн, Eтер и други криптовалути за кандидатурата си за президент през 2020 г.

Ян е успешен предприемач, основал организация, наречена „Venture for America“, предприемаческо дружество. Той е автор на книга, озаглавена „Войната на нормалните хора“, която е в полза на универсален основен доход от $1000 на месец за всички възрастни в САЩ. Той също така се противопоставя на технологията за изкуствен интелект и автоматизация.

Янг, чиято организация се намира в Ню Йорк, подкрепя нов тип капиталистическа икономика, наречена „човешки капитализъм“, насочена към увеличаване на човешкото благосъстояние.

Крипто дарителите да получават формуляри

Кампанията на Янг отбеляза, че приема биткойн и токени въз основа на стандарта ERC20. Дарителите ще получат формуляр, който ще позволи на кампанията да провери квалификацията на гласоподавателите, след което ще изпрати крипто адрес, за да може да направи дарението.

Максималното дарение за даден човек е $2500.

Кампанията посъветва дарителите да не споделят адреса на портфейла на кампанията, тъй като това би позволило да се правят непроследими дарения.

Дарителите трябва да са граждани на САЩ или законно признати постоянно пребиваващи. Те трябва да са на 18 години и не могат да бъдат федерални изпълнители.

Смесени реакции

Съобщението на Twitter причини смесени реакции. Един каза, че Ян не би трябвало да приема крипто, защото сървърите на Биткойн консумират твърде много невъзобновяема енергия, която допринася за изменението на климата.

Друга каза, че криптовалутите са „тъмни пари“. Все пак, друг твърди, че криптовалута би била използвана за приемане на незаконни чуждестранни дарения. Поддръжниците заявиха, че е крайно време кандидатите да започнат да приемат крипто.

Други кандидати приемат крипто

Янг не е първият кандидат за президент, който приема даренията в крипто.

Американският сенатор Ранд Пол, републиканец от Кентъки, приема биткойн дарения в кампанията си през 2016 г., когато се кандидатира за президент. Остин Питърсън, републиканец от Мисури, който се кандидатира за Сената, прие 24 частични Биткойн дарения (общо 9 700 долара) през януари 2018 г.

Либертарианската партия в Тексас прие Биткойн даренията през 2014 г. Федералното правителство на САЩ, щата Монтана и Вашингтон, позволяват крипто за принос на кампании, а Уисконсин също го обмисля.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене