НАЧАЛО Биткойн

Кандидат-президент на САЩ предполагаемо държи Биткойн на стойност $250,000

08.07.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кандидат-президент на САЩ предполагаемо държи Биткойн на стойност $250,000

Кандидатът за президент, Робърт Ф. Кенеди-младши, въпреки предишни твърдения, има значителни инвестиции в Биткойн, според финансова документация,.

Напротив, по време на конференцията за Биткойн през май Кенеди изрично заяви, че не се занимава с инвестиране, нито предоставя инвестиционни съвети.

Кенеди открито е подкрепял Биткойн, като дори е приемал криптовалутата като дарение за кампанията си. Въпреки това, противно на собствените му изявления, от CNBC са открили финансови документи, които показват, че той притежава Биткойн авоари на стойност от $100,001 до $250,000.

С предстоящите президентски избори през 2024 г., които ще послужат като решаващ момент в политиката на САЩ, индустрията на дигиталните активи зае централно място. Вследствие на това политическата арена възприе тази индустрия като важна тема за обсъждане, особено по отношение на ролята ѝ във финансовия сектор и връзката ѝ с потенциалните кандидати.

Това наблюдение насочи вниманието към връзката между кандидатите и индустрията на дигиталните активи. Последните доклади сочат, че според финансови документи кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди-младши притежава Биткойн на стойност до $250,000.

Това разкритие е в пряк контраст с изявленията на Кенеди, направени през май, по-конкретно на конференция за Биткойн в Маями, където той категорично заяви, че не инвестира.

Наличието на значителна инвестиция в Биткойн обаче е документирано в брокерска сметка, свързана с кандидата за президент.

Досега Биткойн играеше важна роля в президентската кампания на Кенеди, тъй като той гласно се е застъпвал за дигиталната валута. От друга страна, той е изказа и загриженост относно емитираните от правителството дигитални активи. Все пак обаче това неотдавнашно разкритие повдига възможността за конфликт на интереси за кандидата.

Финансовите документи не предоставят подробности относно това кога Кенеди е придобил Биткойн. Следователно не е сигурно дали покупката е станала преди или след изявлението му на конференцията.

Освен това записите не уточняват кой от семейството на Кенеди е направил инвестицията и дали впоследствие той е продал Биткойн притежанията, който са документирани в документацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Настоящите пазарни условия може да са добри за копачите

Според анализаторите от изследователската фирма Bernstein текущото стабилно движение на цената на Биткойн не буди безпокойство, тъй като може да е от полза за миньорите, особено на фона на конкурентни битки за хашрейт.

14.05.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн на ръба на 15% корекция според топ анализатор

В неотдавнашна стратегическа сесия псевдонимният анализатор DonAlt, който точно прогнозира дъното на Биткойн през 2022 г., изрази опасения за потенциална корекция от над 15% за BTC.

14.05.2024 8:00 1 мин. четене

Ел Салвадор разкри новата си Биткойн инициатива

Като значима стъпка към прозрачност Националната служба за Биткойн на Ел Салвадор (ONBTC) обяви старта на своето специално мемпул пространство.

14.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ако Биткойн падне под $60,000 това може да предизвика масови разпродажби

Неотдавнашната стагнация на цената на Биткойн, която се движи около границата от $60,000, накара някои търговци да се страхуват от потенциални движения надолу.

13.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.