НАЧАЛО Регулации

Калифорния се доближават до въвеждането на регулации за дигиталните активи

октомври 17, 2023 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Калифорния се доближават до въвеждането на регулации за дигиталните активи

Губернаторът на Калифорния наскоро одобри законопроект, чиято цел е да създаде нова регулаторна структура за дигиталните активи.

Губернаторът Гавин Нюсъм одобри законопроект 39, с който официално се въвежда Закон за дигиталните финансови активи.

Съгласно този закон Министерството на финансовата защита и иновациите (DFPI) на щата е упълномощено да “разработи цялостна регулаторна рамка, включваща правомощия за лицензиране и правоприлагане, за конкретни дейности, свързани с криптовалути“.

Освен това законопроектът предоставя на DFPI правомощието да създава правила, регулиращи свързаните с крипто дейности, и очертава 18-месечен срок за прилагане на тази рамка.

Губернатор Нюсъм коментира, като заяви:

Тълкуването на някои термини и обхвата на този законопроект ще изисква по-нататъшно уточняване както на регулаторния процес, така и на законовите формулировки, за да се предложи яснота на потребителите, регулаторните органи и предприятията, засегнати от тази нова лицензионна рамка.

Наложително е да намерим правилния баланс между предпазването на потребителите от потенциални вреди и насърчаването на отговорни иновации. С нетърпение очаквам да си сътруднича с автора на законопроекта, за да постигнем тази цел.

През май миналата година Нюсъм издаде изпълнителна заповед, с която призова законодателите да създадат регулаторна рамка, която да насърчава блокчейн иновациите и същевременно да гарантира защитата на потребителите.

Той подчерта, че тази заповед, за която отбеляза, че се основава на изпълнителната заповед на президента Байдън, насочена към криптовалутите, ще даде възможност на Калифорния да използва потенциала на блокчейн технологията в полза на обществото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.