НАЧАЛО Биткойн

Председателят на SEC е единственото препятствие пред одобрението на Биткойн ETF

октомври 16, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Председателят на SEC е единственото препятствие пред одобрението на Биткойн ETF

Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд изрази убеждението си, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да възпрепятства напредъка на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF).

Ууд призна, че различни фракции в SEC имат солидни познания за Биткойн (BTC). Въпреки това, тя наблюдава забележимо “разединение” в агенцията, дължащо се на ръководството на Генслер.

Освен това Ууд изрази мнение, че Комисията по ценни книжа и фондови борси може да е на път да одобри не само един, но и няколко спот ETF за Биткойн.

Тя постави въпроса защо Генслер е разрешил ETF за фючърси върху Биткойн, който е свързан с риск от контрагента, а се колебае за спот Биткойн ETF, при който такъв риск липсва, особено когато предложението на ARK включва подкрепа едно към едно с Биткойн, съхраняван на сигурно място в Coinbase.

Според Ууд позицията на Генслер може да е повлияна от минал опит, като я оприличи на лично предизвикателство. Тя спекулира, че проучванията, които се филтрират до комисарите на SEC, може да полагат основите за одобрението на Биткойн ETF, и очаква, че SEC може да одобри няколко такива ETF, а не само един.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.