НАЧАЛО Други

Какво предстои за пазара на акции и облигации в САЩ?

септември 6, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво предстои за пазара на акции и облигации в САЩ?

По-голямата част от вниманието на Уолстрийт остава насочено към последния доклад за заетостта в САЩ от петък, който разкри донякъде балансиран пазар на труда, забавящ се, без да изпада в рецесия.

Анализаторите от BMO обръщат внимание на доходността на S&P 500, която измерва печалбата спрямо цената, а не по-често срещаното съотношение цена/печалба. Понастоящем индексът се колебае малко над доходността на 10-годишните държавни облигации.

Те повдигат въпроса доколко устойчива е тази ситуация, като се има предвид намаляващата доходност от печалби в сравнение с нарастващите лихвени проценти по държавните облигации и възприеманата сигурност на кредитоспособността на правителството на САЩ, дори след понижаване на рейтинга.

Екипът на UBS, ръководен от Марк Хефеле, главен инвестиционен директор на Global Wealth Management, очерта своята позиция, отхвърляйки идеята за предстоящ мечи пазар за облигациите и прогнозират спад на номиналната доходност през следващите шест до дванадесет месеца, като посочват няколко причини.

На първо място, те посочват паричната политика на Федералния резерв, която определят като рестриктивна. Подчертават още, че коригираните спрямо инфлацията лихвени проценти са станали положителни – ситуация, на която не сме виждали от финансовата криза през 2008 г., а лихвите по ипотечните кредити и кредитните карти са достигнали многогодишни върхове.

Освен това те очакват намаляване на инфлацията, подкрепено от охлаждането на жилищната инфлация и отрицателната инфлация при стоките през юли. Те смятат, че очакванията за това къде ще се установят лихвените проценти в крайна сметка не са се променили съществено.

Те твърдят, че привлекателността на пазара на държавни ценни книжа на САЩ като сигурно убежище остава непокътната и вероятно ще продължи да привлича капитали. Освен това те не виждат съществено преоценяване на очакванията за крайните лихвени проценти, което показва, че пазарът възприема Федералния резерв като наближаващ края на повишаването на лихвените проценти.

И накрая, те отхвърлят неотдавнашната корекция в контрола на кривата на доходността от страна на Японската централна банка като прелюдия към по-широко глобално повишаване на дългосрочните лихвени проценти.Те твърдят, че промяната в доходността на 10-годишните японски държавни облигации е била скромна, като очакват всички корекции на политиката на Японската централна банка да бъдат извършвани контролирано.

В заключение, екипът на UBS идентифицира най-обещаващите възможности в държавните облигации, корпоративните облигации с инвестиционен рейтинг и устойчивите облигации в сегмента с дюрация от 5 до 10 години.

Източник: MarketWatch

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

След поканата да се присъедини към блока БРИКС Иран наскоро обяви над 50 финансови проекта, които се осъществяват с други членове на алианса. 

октомври 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.