НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Какво означава EOSIO 2.0 протокола за EOS?

ОКТ. 8, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво означава EOSIO 2.0 протокола за EOS?

EOS разработчика “Block.one” обяви версия 2.0 на протокола с отворен код на “EOSIO”.

Така гласи официално прессъобщение, споделено на 8-ми октомври.


EOS IO е базиран на блокчейн протокол за интелигентни договори, използван за разработване и хостинг на децентрализирани приложения (DApps). Той използва консенсусен модел, наречен делегирано доказателство за участие (delegated proof-of-stake).


Според съобщението на Block.one, ядрото на EOSIO 2.0 включва различни подобрения на EOS VM - високоефективен двигател на “WebAssembly”, специализиран за блокчейн приложения. Той позволява по-ефективно използване на системните ресурси при обработка на интелигентни договори.


Block.one твърди, че актуализираният EOS VM предлага до 16 пъти повече печалба в производителността над EOSIO 1.0, като по този начин значително подобрява ефективността на интелигентните договори.


Други големи разработки включват приемането на стандарти за автентификация на “WebAuthn”, позволяващи да се използва хардуерно устройство за удостоверяване и подписване на транзакции в браузъри без разширения или допълнително инсталиран софтуер за EOSIO приложения.


В прессъобщението се казва, че това ще подобри сигурността, без потребителите да се нуждаят от проследяване на частни ключове или друга информация за акаунта.


За производителите на блокове в мрежата, Block.one също разработи това, което нарича “претеглено прагово производство на блок с много подписи”. Твърди се, че това е начин те сигурно да подписват блокове, използвайки разрешителен слой, който позволява множество ключове за подписване на блок в гъвкава схема без споделяне на чувствителни от към информация данни.


Изданието включва и нов уеб-базиран инструмент за разработка, наречен “EOSIO Quickstart Web IDE” - понастоящем в алфа - който цели да намали сложността и системните изисквания за изграждане на EOS.io приложения.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

XRP може да спадне до $ 0.20 твърди легендарен търговец

Третата най-голяма криптовалута изглежда е в средата на завършване на мечи модел на глава и рамене (H&S).Ако последното рали на XRP завърши като H&S връх, има вероятност цената му да потъне до $ 0,...
ФЕВ. 20, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е готов за бичи обрат срещу Биткойн

ФЕВ. 19, 2020 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano скоро може да бъде приет в Силициевата долина

Това разкри Чарлс Хоскинсън, изпълнителен директор и съосновател на софтуерната компания IOHK в последната си AMA (Ask Me Anything) сесия.  Хоскинсън разкри, че е имало разговори за същото с Emurgo и...
ФЕВ. 19, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tezos може и да се окаже най-добре представящата се криптовалута за годината

Търсенията в Google за този PoS (Доказателство за работа) алткойн също се покачват, което показва, че интересът към алтернативни криптовалути нараства.  Tezos достигна най-високото ниво през уикен...
ФЕВ. 19, 2020 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света