НАЧАЛО Други

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

Назаров очерта два възможни сценария за крипто и блокчейн през следващото десетилетие. Първият е “бавен вариант”, при който индустрията и технологията продължават да се развиват, като постепенно намаляват стойността на съществуващата финансова система.

Вторият сценарий, “бързият вариант“, включва ускорен срив на досегашната система, който предизвиква широко разпространени финансови затруднения и подтиква хората да признаят предимствата на проверимите крипто парични системи.

При този сценарий може да има повече инциденти, подобни на фалити от типа на Silicon Valley Bank или Credit Suisse. Тези монументални провали може да са извън правителствена намеса, като потенциално могат да доведат до значителни обществени, политически и международни сътресения поради липсата на достатъчна подкрепа за основните обещания на системата.

Той вярва, че осъзнаването, че тези обещания са недостатъчно подкрепени, би било болезнено събуждане.

Ако това се случи и правителствата не могат да се справят с него, хората ще разберат крехкостта на системите, които са в основата на тяхната ценност и икономически поминък. В този момент един крипто гарантиран свят, една проверима мрежа, би станал изключително привлекателен.

Всъщност според Назаров той би бил толкова привлекателен, че всеки, който не предоставя крипто гаранции за икономическите си взаимоотношения или не може да провери как се отнасяте към активите си в неговата система, всеки, който не е част от проверимата мрежа, би бил в неизгодно положение.

Освен това създателят на LINK заяви, че това би било равносилно на това да не сте в интернет. Това е, което Назаров нареча “бърз случай“.

Дори и в “бавния случай“, той смята, че индустрията вероятно ще се насочи към пазарна капитализация от $10 трилиона – траектория, която беше зададена, когато тя премина границата от $200 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.