НАЧАЛО Биткойн

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

Въпреки потенциала за висока волатилност, анализатор смята, че BTC може да “ликвидира шорт позициите” и да достигне $30,000 по време на това събитие.

Изявлението на Фед и реакцията на Биткойн

Федералният комитет по операциите на открития пазар (FOMC) ще вземе решение за базовите лихвени проценти на 22 март. Съществуват подозрения, че продължаващата банкова криза в САЩ е нарушила политиката, което е накарало Фед да направи пауза в цикъла.

Данните от инструмента FedWatch на CME Group показват, че пазарите разглеждат възможността за пауза в повишаването на лихвените проценти, което би било от полза за рисковите активи.

Биткойн трейдърите следят отблизо това събитие, тъй като то може да окаже значително влияние върху цената на криптовалутата. Един от анализаторите се притеснява от обема на дългите позиции, които ще бъдат ликвидирани под $20,000, въпреки потенциала на ценовото действие да “ликвидира шорт позиции” и да достигне $30,000.

Потенциални резултати и прогнози на анализаторите

Популярният трейдър “Crypto Tony” смята, че Биткойн може да изпита волатилност преди и след съобщението и че трейдърите трябва да действат предпазливо. Той планира да прибере печалби, ако активът достигне $30,000.

В същото време Майкъл ван де Поуп, основател и главен изпълнителен директор на компанията за търговия Eight, очаква Биткойн да нарасне до нов връх около обявяването на FOMC, след което да последва консолидация.

Той също така спомена за така нареченият “гап” на Биткойн фючърсните пазари на CME Group, който може да бъде запълнен от повишение или понижение на спот цената.

Очаква се решението на Федералния резерв за лихвените проценти да окаже значително влияние върху цената на Биткойн, като същевременно има потенциал за висока волатилност.

Докато някои трейдъри са оптимистично настроени относно потенциала на BTC да достигне $30,000, други се притесняват от възможността за ликвидация под $20,000. Препоръчително за трейдърите и инвеститорите е да действат предпазливо и да наблюдават внимателно пазара по време на събитието.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч


Какво представлява “гап” на фючърсния пазар?

На фючърсните пазари гап се нарича ситуация, при която има разлика между цената на затваряне на фючърсен договор в един ден и цената на отваряне на същия договор в следващия ден на търговия. Това създава празнина или празно пространство между двете цени на графиката.

Гаповете могат да възникнат по различни причини, като пазарни новини или събития извън часовете за търговия. Когато това се случи, то често се разглежда като индикация за значителна промяна в пазарните настроения или за началото на нова тенденция. Търговците понякога се стремят да “запълнят” гапа, което означава, че могат да се опитат да уловят потенциални печалби в зависимост от ценовата тенденция.

В контекста на статията анализаторът има предвид гап на Биткойн фючърсния пазар, по-конкретно на фючърсния пазар на CME Group. Спот цената на BTC може да се движи по посока на гапа, за да я запълни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.