НАЧАЛО Други

Какво доведе до икономическата криза в Германия?

октомври 31, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво доведе до икономическата криза в Германия?

Според докладите германската икономика се е свила през третото тримесечие, което оказва влияние върху пазарните нагласи.

В доклад на Bloomberg, публикуван на 30 октомври, се твърди, че заплахата от рецесия в третата по големина икономика на Европа се дължи на спад в желанието за харчене на потребителите в Германия.

Карстен Бржески, който е ръководител на макроикономическия отдел на ING в световен мащаб, отбеляа, че данните сами по себе си подчертават, че германската икономика най-малкото се е превърнала в една от по-бавно растящите икономики в еврозоната.

Според информацията брутният вътрешен продукт (БВП) е спаднал с 0.1% спрямо предходните три месеца, което е по-малко от очаквания от икономистите спад от 0.2%. Споделените данни също така предвиждат отдръпване на разходите на домакинствата, поради което експертите определиха Германия като “болния човек” на Европа, с прогнозирано свиване от 0.03% през четвъртото тримесечие.

Говорейки за причините за тази мащабна икономическа катастрофа, освен разходите на потребителите, войната между Украйна и Русия е друга основна причина, довела до заплахата от рецесия в Германия.

Трябва да се отбележи, че германската икономика е силно зависима от европейските държави, които са силно засегнати от войната, особено по отношение на повишаването на цените на енергийните горива.

Спадът на германското промишлено производство, много по-рязък от прогнозите на икономистите, е не по-малко сериозен риск за производствените единици, водещ до потенциална рецесия.

Трябва да се отбележи, че след като беше силно засегната от войната между Украйна и Русия, Германия наскоро започна да излиза от рецесията през периода април-юни, тъй като брутният вътрешен продукт (БВП) не се промени в сравнение с предходното тримесечие.

Въпреки това фактът, че се справя добре, не се задържа за дълго, тъй като икономиката започна да спада и сега отново е изправена пред заплахата от рецесия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.