Home

Какви са рисковете за американската икономика, ако Тръмп стане президент

05.07.2024 14:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какви са рисковете за американската икономика, ако Тръмп стане президент

JPMorgan Chase отправи предупреждение за икономическите последици от предстоящите президентски избори.

В интервю за Bloomberg главният глобален стратег на JPMorgan Дейвид Кели обсъди предложението на бившия президент Тръмп да увеличи митата върху вноса, за да намали данъците върху доходите. Той предполага, че ако Тръмп спечели и въведе увеличения на митата, това може да доведе до стагфлация – комбинация от бавен растеж и нарастваща инфлация.

Кели отбеляза, че резултатите от дебатите са увеличили шансовете за победа на републиканците през ноември. Той подчерта, че по-високите мита биха могли да забавят икономическия растеж и същевременно да повишат инфлацията, създавайки стагфлация.

Освен това Кели спомена, че понастоящем икономиката е достатъчно крехка, за да може всеки политически шок, като например агресивната позиция на Тръмп по отношение на имиграцията, да предизвика рецесия. Той посочи потенциалната миграционна политика на Тръмп, включително депортирането на тези без документи, като друг рисков фактор.

Кели засегна и несигурността, свързана с данъчните облекчения на Тръмп през 2017 г. Той поясни, че ако Джо Байдън бъде преизбран, някои от тези данъчни намаления може да бъдат удължени след 2025 г., но не всички. За разлика от това, победата на Тръмп може да доведе до пълното удължаване на тези данъчни намаления, което ще увеличи държавния дълг и ще доведе до по-високи дългосрочни лихвени проценти.

Кели не коментира конкретно икономическите перспективи при втори мандат на Байдън. Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън обаче по-рано спомена, че според него някои от настоящите икономически политики на Байдън са ефективни. Даймън изтъкна ползите от разходите за инфраструктура и тяхната двупартийна подкрепа, макар да отбеляза, че някои американци в селските и градските райони може да не усетят положителното въздействие на икономиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.