НАЧАЛО Други

Как ще защити САЩ трейдърите след срива на FTX?

ноември 11, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как ще защити САЩ трейдърите след срива на FTX?

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е в процес на изготвяне на предложение за разширяване на съществуващите регулаторни гаранции, така че да обхванат борсите, които позволяват на клиентите да търгуват без посредници.

Тези предпазни мерки, подобни на тези, които помогнаха на FTX да предотврати достъпа до клиентски средства в рамките на дъщерното си дружество LedgerX, контролирано от CFTC, са от решаващо значение за запазване на целостта на клиентските активи.

Под надзора на CFTC дъщерното дружество LedgerX на FTX беше задължено да отделя клиентските и фирмените активи, което е предпоставка за предлагане на обезпечени с обезпечение крипто деривати директно на клиентите.

Кристин Джонсън, член на CFTC от Демократическата партия, се застъпи за прилагането на правилата за разделяне на активите към всички дружества, които приемат модели за директна връзка с клиенти, независимо дали търгуват с крипто продукти или други деривати.

Тази препоръка се подсилва от устойчивостта на LedgerX на фона на падането на FTX, което подтиква към призив за превантивни мерки за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще.

Джонсън призова за бързи действия на CFTC за установяване на правила, предотвратяващи злоупотребата или загубата на средства на клиенти, особено в контекста на неотдавнашния срив на FTX.

Подчертавайки значението на такива правила на пазара за директни продажби на дребно, особено за сложни финансови продукти като криптодеривати с ливъридж, тя подчертава необходимостта от бдителност, особено когато се одобряват неизпитани подходи за ликвидация и преструктуриране.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.