НАЧАЛО Прессъобщения

Как да закупите Bitcoin BSC – нова криптовалута с голям потенциал

септември 7, 2023 18:30 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как да закупите Bitcoin BSC – нова криптовалута с голям потенциал

Bitcoin BSC ($BTCBSC) стартира наскоро, като се позиционира като "stake-to-earn" монета, или токен, който насърчава дългосрочните инвестиции, вместо бързото “оттърваване” след листване на борсите.

Проектът копира до голяма част Биткойн, какъвто беше през 2011 година, когато в циркулация бяха 6 милиона токена, а цената беше повече от достъпна – под $1 (в момента, дори при ниските цени, е над $25,000).

Bitcoin BSC до голяма степен “копира” концепцията на оригиналния Биткойн ($BTC), но предлага и няколко значими предимства, които могат да изиграят важна роля за успеха му.

Останете с нас докрая, за да ви покажем как можете да инвестирате в Bitcoin BSC и защо си струва да го направите.

Какво е Bitcoin BSC?

Bitcoin BSC е нова криптовалута, която предлага иновативен подход към концепцията на Биткойн. Тя е създадена върху Binance Smart Chain и използва механизъм, познат като доказателство на залог (Proof-of-Stake, PoS), вместо доказателство за работа (Proof-of-Work, PoW). Това означава, че вместо да се разчита на енергоемкото копаене, потребителите могат да участват в стейкинг операции, за да генерират нови токени и да поддържат мрежата.

Освен това Bitcoin BSC предлага значително по-бързи и по-евтини транзакции в сравнение с оригиналния Биткойн. С начална цена на токена от $0.99, проектът предоставя вълнуваща възможност за ранни инвеститори да се включат в един еко-приятелски и икономически ефективен проект. 

С хард кап от 6,125,000 токена и софт кап от 4,000,000, Bitcoin BSC има амбициите да се утвърди като сериозен играч в крипто света, като съчетава най-добрите характеристики на Биткойн и Binance Smart Chain.

Не на последно място трябва да отчетем, че смарт договорът на проекта е одитиран от Coinsult, което е важно за легитимността на всеки проект.

Защо Bitcoin BSC използва PoS и Binance Smart Chain?

Винаги сме казвали, че успешните проекти изискват иновация, а “здравословната конкуренция” създава много предимства за крайните потребители. Нека видим двете основни предимства на Bitcoin BSC пред други Биткойн алтернативи.

Proof of Stake – много по-добрата алтернатива

Биткойн предлага PoW механизъм, който е наистина много сигурен. Въпросът е обаче, че математическите изчисления стават все по-енергоемки и финансово неизгодни. С предстоящия халвинг през 2024 г. и докато цената на Биткойн “буксува” на ниво от $25,000, наградите ще станат още по-малки. Tова може би окончателно ще посече амбициите на “дребните риби”, които искат да изкарат пасивен доход с копаене на Биткойни.

От друга страна, стейкингът на токени е бърз, лесен и удобен, а наградите често са много големи за тези, които “блокират своите токени” по-рано.

Много крипто борси дават по 5-10% годишна доходност на своите стейкъри, които обикновено залагат Solana, Етериум или Cardano. 

За справка, наскоро листнатите XRP20 & BTC20 (и двата ERC-20 токена) даваха между 40 и 60 процента доходност скоро след листването си.

Binance Smart Chain – скритото оръжие на Bitcoin BSC

Мрежата на Binance може да не е популярна колкото тази на Етериум, но със сигурност позволява много по-добра скалируемост. Транзакциите се обработват в рамките на 3-5 секунди, а таксата е доста ниска в сравнение с други мрежи.

Ако разгледаме BTC20 – друг много успешен блокчейн, който проби наскоро, то единственият проблем при него беше, че реално нямаше голяма полза да инвестирате под 400-500 лева заради големите такси на транзакциите на Етериум (нещо, което не зависи от проекта, така че не можем да обвиним разработчиците).

При Bitcoin BSC имате минимален депозит от $10, като таксата за газ ще са в диапазона около. $2-3. Тоест, дори да инвестирате 150-200 лева, мрежовите такси са нищожни.

Освен това някои крипто анализатори смятат, че проектите на BSC могат да имат по-голям шанс за така бленувания от всички Binance листинг.

Токеномика на Bitcoin BSC

Предварителната продажба предлага 4 милиона $BTCBSC токена на цена от $0.99 всеки, с цел да се достигне финансиране от $3,960,000. Ако предварителната продажба се увенчае с успех и търсенето остане високо, допълнителни 2.125 милиона токена ще бъдат прибавени като “добавка” на наличното количество – също на цена от $0.99, за да се съберат още $2,103,750.

Това представлява 29% от общият брой налични токени, като всички неизкупени токени ще бъдат добавени към стейкинг пула.

Още 420,000 предварително генерирани токена са резервирани за ликвидност на децентрализирани борси, когато токенът бъде листнат след предварителната продажба.

Всичко останало ще се разпредели като стейкинг награди, като в рамките на 120 години ще се пускат “поетапно” токени, за да има постоянен прогрес.

Именно това харесват много хора при този проект, тъй като дългото задържане на токени може да помогне на проекта да избегне рязък срив, ако бъде “завзет” от спекуланти.

Как да купя Bitcoin BSC в няколко стъпки

Ако смятате, че Bitcoin BSC има солидни аргументи да ви спечели средства, то в следващите стъпки ще ви покажем как да се сдобиете с токени:

  1. Създайте си крипто портфейл: Ако нямате крипто портфейл, можете да изтеглите MetaMask, който е безплатен и сигурен.
  2. Депозирайте криптовалути: За да закупите Bitcoin BSC, ще трябва да разполагате с BNB, ETH или USDT. Без значение кой метод изберете, ще трябва да добавите и малко количество за обработка на транзакцията.
  3. Купете $BTCBSC: Влезте в сайта на предварителната продажба и изберете колко токена да закупите. Свържете портфейла си и обменете токени.
  4. Стейкнете своите токени: Няма по-добро решение от това да стейкнете своите токени, когато ги купите. Ще можете да ги заявите след края на предпродажбата, така че защо да ги държите в “неутрално” положение дотогава, при все, че можете да сте сред големите печеливши?

Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Един алткойн може скоро да надмине Етериум според крипто анализатор

Крипто инвеститорът и рисков капиталист Крис Бърниске предположи, че Solana (SOL) скоро може да надмине Етериум (ETH) в нова тренд формация.

октомври 2, 2023 21:00 1 мин. четене

Защо следващият бичи пазар на Bitcoin ще е различен? Струва ли си да се обмислят инвестиции в някои алтернативи?

Разгледайте инвестицията на Bitmain в BTC, успеха на MakerDAO (MKR) и потенциала на VC Spectra (SPCT), за да откриете най-добрата криптовалута, в която да инвестирате.

октомври 2, 2023 19:30 4 мин. четене

PEPE, EOS или VC Spectra – коя е по-добрата дългосрочна инвестиция?

Открийте най-добрата дългосрочна инвестиция сред PEPE, EOS и VC Spectra. Разгледайте техния потенциал и преценете дали е редно да предприемете инвестиционни решения.

октомври 2, 2023 19:20 3 мин. четене

Цената на Bitcoin отново се покачва. Облачният добив може да се окаже по-доходоносен с Bitcoin Minetrix

Bitcoin успя да изплува от началото на месеца, като проби $28,000 за първи път от август месец насам. Това безспорно създаде по-голяма инерция в крипто индустрията, която набира сили за последното тримесечие на годината.

октомври 2, 2023 18:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.