НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

Кийосаки подчерта, че съществува широко разпространено погрешно разбиране за истинското значение на инфлацията. Макар мнозина да смятат, че хиперинфлацията означава повишаване на цените, той поясни, че тя всъщност означава намаляване на покупателната способност.

В страните, които се борят с хиперинфлацията, хората смятат, че способността им да купуват стоки и услуги намалява поради рязкото покачване на цените. За да противодейства на това, Кийосаки посъветва глобалната си аудитория да инвестира в злато, Биткойн (BTC) и сребро.

Кийосаки пак се застъпи в полза на Биткойн, твърдейки, че активът може да послужи като средство за справяне с хиперинфлацията. Държави като Аржентина и Турция са готови да се възползват от този съвет, тъй като показват благоприятна склонност към Биткойн.

Широкото приемане на тази дигитална валута в тези региони предполага, че тя наистина може да функционира като дигитален еквивалент на златото.

Що се отнася до ефективността на Биткойн като средство за предпазване от инфлация, неговите резултати през последните години подкрепят това твърдение.

Токенът има тенденция да се представя добре през периоди, характеризиращи се с високи инфлационни тенденции. Докато правителствата по света се борят с инфлацията чрез повишаване на лихвените проценти, Биткойн отбеляза над 60% увеличение от началото на годината досега, което го прави привлекателна опция за тези, които го придобиват и държат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

декември 3, 2023 18:00 2 мин. четене

Биткойн се насочва към $200,000 според исторически точен анализатор

Търговец, който точно предсказа спада на крипто пазара през май 2021 г., изрази оптимизъм за потенциалната траектория на Биткойн (BTC), като предположи, че той може да достигне $200,000.

декември 3, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.