НАЧАЛО Алткойни

Как крипто инвеститор превърна $53,500 в близо $3 милиона за 5 месеца

08.06.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как крипто инвеститор превърна $53,500 в близо $3 милиона за 5 месеца

Акциите на GameStop (NYSE: GME) нараснаха със 165% досега през тази година, а крипто пазарът отрази това вълнение с въвеждането на GME меме криптовалутата.

DeFi трейдър в Solana блокчейна е натрупал нереализирани печалби от този спекулативен токен в размер на $2.8 милиона.

Акаунтът, идентифициран като „7eTbufa“, е купил GME токени на 29 януари и 3 април, възползвайки се от ниските цени на търговия. През годината този търговец натрупа 90.23 милиона токена GME в Solana, като се задържа на тях въпреки периодите на нисък обем на търговия.

Изглежда, че тази стратегия се отплаща, тъй като тези притежания са оценени на $2.86 милиона според доклада на Lookonchain. По това време GME се търгуваше на $0.03120 на децентрализираната борса Raydium, докато цената на Solana бе $171.

Трейдърът обаче може да се сблъска с предизвикателства, свързани с ликвидността, тъй като не е гарантирано, че тези печалби могат да бъдат реализирани със Solana базираната GME, която няма вътрешна стойност или връзка с действителните акции на GameStop.

От 13 май насам меме монети като GME на Solana набраха популярност в крипто общността. Интересът достигна връхната си точка, когато известният меме трейдър Кийт Гил, известен още като “Roaring Kitty“, се появи отново в социалните медии. Гил бе катализаторът зад шорт скуиза на акциите на GameStop през 2021 г.

Акаунтът на Гил в Reddit разкри дял от $180 милиона в GameStop на 3 юни, предизвиквайки друг скок на тези меме активи. Понастоящем акциите на GME се търгуват на цена от $46,55, отбелязвайки 179% увеличение от началото на годината.

Важно е да се отбележи високият риск, свързан с търговията с мемe токени или меме акции. Този клас активи е силно волатилен и много трейдъри могат да понесат значителни загуби, а не печалби.

Експертите предупреждават срещу динамиката на теорията „Големият глупак“, която напомня за финансовите балони. След като първоначалната лудост отмине, закъснелите участници често остават със значителни загуби от активи, при които липсва органично търсене, задвижвано единствено от спекулативна търговия, докато пазарът неизбежно се коригира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.