Home

Как изглежда бъдещето за Етериум?

27.05.2019 14:13 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как изглежда бъдещето за Етериум?

Фондация Eтериум обяви постигнатите резултати през последната година и как планира да разпредели ресурсите си през следващите 12 месеца.

Етериум предефинира стратегията си, за да направи това, което е най-добро за екосистемата, като се фокусира върху добавянето на още стойност към блокчейна, където това е възможно.

Фондацията се отдалечава от концепцията изцяло сами да разработват решения на нововъзникващите проблеми.

Вместо това те разпределят възможностите на общността, като изтласкват ресурси към екипите в екосистемата и насърчават други организации да подобряват блокчейна, така че да може да стане по-децентрализиран и устойчив.

<img class="aligncenter wp-image-106181 size-full lazyloaded" src="https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction.png" sizes="(max-width: 795px) 100vw, 795px" srcset="https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction.png 795w, https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction-300×283.png 300w, https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction-768×725.png 768w" alt="Етериум бъдеще" data-lazy-src="https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction.png" data-lazy-srcset="https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction.png 795w, https://cryptoslate.com/wp-content/uploads/2019/05/ethereum-foundation-philosophy-subtraction-30

Етериум разпределя ресурси и гарантира, че всеки долар се изразходва правилно. Само 0.6% от всички ETH токени са собственост на Фондацията, както и други парични резерви.

Тези средства ще намаляват с времето, тъй като се правят нови инвестиции за подобряване на мрежата. Други източници на финансиране са Gitcoin и MolochDAO, които инвестират свои собствени ресурси, за да помогнат за изграждането на жизненоважни проекти върху протокола.

През последната година беше постигнат значителен напредък за надграждане на цялата екосистема на Етериум. Различни клиентски екипи, включително Nimbus, Prysm, Sigma Prime и Substrate Shasper работят върху основната актуализация, именувана ETH 2.0.

За да улесни прехода към новия протокол, например, ETH 1.0 ще подобри краткосрочната скалируемост и устойчивост на Етериум. Значителна част от усилията на екипите за изследвания, разработки и сигурност са насочени към ETH 2.0, тъй като повече ресурси се пренасочват към тестове и одити.


Планове за следващата година

Общността на Етериум продължава да расте с течение на времето. Известни организации като Microsoft, HTC и Opera показаха интереса си към разработването на нови технологии върху протокола.

В резултат на това, Фондацията осъзна, че няма значение дали проектът е вътрешен или външен. Потребността се основава на ефективността на капитала, изразходван за постигане на целите на Етериум.

През следващите 12 месеца Фондацията планира да похарчи 30 милиона долара за проекти, които са от голямо значение за екосистемата.

Научните изследвания и развитието са основополагащи за Етериум. Така 19 милиона долара ще бъдат разпределени в текущи инженерни проекти като ETH 2.0, държавни канали и Plasma, eWASM и езици за създаване на интелигентни договори. Тези проекти разчитат на активна и критична работа, която поддържа и подобрява мрежата.

Други $8 милиона ще бъдат използвани за поддръжка на текущия протокол, ETH 1.0, който се използва от значителен брой компании за разгръщане на техните токени. Тъй като милиарди долари в активи се създават с помощта на Етериум блокчейна, много е важно да продължат подобряването на различни технологии като Geth, Solidity и Web3.js, както и Ethers.js.

Фондацията ще инвестира останалите $3 милиона в разрастването на общността на Етериум, за да се гарантира успеха на блокчейна. Тя ще се фокусира върху подпомагане на образованието на борда на разработчиците, както и върху организиране на годишни събирания, за да се привличат нови таланти.

Изглежда, че Етериум постига стабилен напредък. Като водещ в света на блокчейн, той продължава да прави подобрения в своя протокол, с цел да бъде избор номер едно на новите начинания за разработване на дигитални токени.

Голям брой компании като EOS и TRON се присъединиха към пространството, създавайки свои собствени блокчейн проекти, отново базирани на интелигентни договори, които биха могли да представляват заплаха за Етериум.

Фондацията обаче работи за ефективно използване на ресурсите си, за да даде възможност на обществото и да направи значителни стъпки към подобряване на екосистемата.

По-рано тази година, Етериум премина през значителни подобрения, реализирани като хард форковете, известни като Constantinople и St. Petersburg, които намалиха наградата от 3 на 2 ETH. Сега остава да се видят различните функции, които ETH 2.0 ще донесе със себе си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ще помогнат ли Етериум ETF-ите на ETH да достигне нов исторически връх през 2024?

Уил Кай, ръководител на отдел „Индекси“ в Kaiko, посочи в доклад от понеделник, че „цената на ETH може да бъде особено чувствителна към ранните притоци към новостартиралите ETF-и.

24.07.2024 12:00 1мин. четене

Решението по делото между Ripple и SEC наближава – какво означава това за XRP?

Вчера, 23 юли, цената на XRP се понижи, обръщайки печалбите от предходния ден и отразявайки по-широкия пазарен спад.

24.07.2024 11:01 2мин. четене

Етериум ETF-ите регистрираха положителни входящи потоци през първия си ден

През първия си ден на търговия американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Етериум отбелязаха обем на търговията от $1.08 милирда.

24.07.2024 10:21 2мин. четене

Етериум ETF-ите ще тласнат цената над $5,000 според крипто експерт

Станахме свидетели на дебютът на спот Етериум ETF-ите в САЩ, след като по-рано бяха пуснати спот Биткойн ETF-ите.

24.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.