Home

Как изборната победа на лейбъристите може да промени бъдещето на криптовалутите в Обединеното кралство

09.07.2024 23:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как изборната победа на лейбъристите може да промени бъдещето на криптовалутите в Обединеното кралство

Неотдавнашните парламентарни избори в Обединеното кралство донесоха категорична победа на Лейбъристката партия и сложиха край на 14-годишното управление на Консервативната партия.

Тази политическа промяна породи ново чувство на оптимизъм в криптовалутната индустрия, която бе отбелязала ограничен напредък при предишното правителство.

Бившият министър-председател Риши Сунак беше поставил амбициозни цели Обединеното кралство да се превърне в “център за криптоактиви”, но експерти от индустрията критикуваха администрацията му, че не е успяла да изпълни тези обещания. След като лейбъристите вече са на власт, има нова надежда за значителен напредък в сектора на дигиталните активи.

CryptoUK, ключов орган на индустрията, изрази предпазлив оптимизъм относно потенциала на новата лейбъристка администрация за положителна промяна. Те изтъкнаха установените си отношения с депутатите лейбъристи и обещаха да задълбочат тези връзки, за да придвижат напред инициативите на Обединеното кралство в областта на дигиталните активи. Организацията е развълнувана от възможността лейбъристите да насърчават среда, благоприятстваща иновациите и растежа в сектора на криптовалутите.

Ник Коуън, главен изпълнителен директор на финтех компанията Valereum, също вижда потенциал в подхода на лейбъристите. Въпреки липсата на фокус върху криптовалутите по време на предизборната кампания, Коуън посочи, че лейбъристите и преди са признавали ползите от технологии като токенизирани ценни книжа и дигитални валути на централните банки. Той смята, че силният мандат на лейбъристите предоставя възможност за по-нататъшно проучване на тези технологии и за привличане на инвестиции в Обединеното кралство.

В предизборния мандат на лейбъристите не се обръща изрично внимание на криптовалутите, но в техния “план за финансовите услуги”, публикуван по-рано през годината, се отбелязва, че токенизацията може да позиционира Обединеното кралство като световен лидер в областта на дигиталните активи. Планът включва мерки за изясняване на регулациите, въвеждане на регулаторни пясъчници и сътрудничество с други финансови центрове.

Със значително мнозинство в парламента лейбъристите сега са в добра позиция да действат в съответствие с тези възможности и да създадат подкрепяща рамка за растежа на индустрията на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.