НАЧАЛО Други

JPMorgan официално стартира своята блокчейн услуга за сетълмент

октомври 11, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan официално стартира своята блокчейн услуга за сетълмент

Съобщава се, че Токенизираната мрежа за обезпечения (TCN) на JPMorgan, приложение за уреждане на обезпечения, базирано на блокчейн технология, е започнала да функционира с успешното приключване на първата си транзакция, включваща клиенти на BlackRock и Barclays.

При тази транзакция BlackRock е използвала TCN, за да конвертира акции от един от своите фондове на паричния пазар в дигитални токени, прехвърляйки ги впоследствие на Barclays като обезпечение за извънборсова сделка с деривати между двете дружества, както се посочва в доклад на Bloomberg.

Първоначалното тестване на TCN в рамките на JPMorgan е проведено вътрешно през май 2022 г. По време на това тестване бяха прехвърлени токенизирани представителства на акции от фонд на паричния пазар на BlackRock, които да послужат като обезпечение на частната блокчейн платформа на JPMorgan – Onyx Digital Assets.

Сега, когато TCN е в действие, JPMorgan има редица други клиенти и сделки в процес на подготовка, разкри Ед Бонд, ръководител на търговските услуги в JPMorgan, в интервю за Bloomberg.

Лобан заяви, че TCN значително ускорява движението на обезпеченията, надминавайки конвенционалния еднодневен процес. Ако се приложи в по-широк мащаб, приложението има потенциал да повиши ефективността, като освободи блокирания капитал за използване като обезпечение в текущи сделки.

Въпреки че първоначално TCN се фокусира върху фондовете на паричния пазар, според съобщенията се проучва възможността за добавяне на поддръжка за по-широк кръг активи като обезпечение, включително акции и активи с фиксиран доход.

Очаква се токенизацията на активите да доведе до по-бързи транзакции, подобно на заобикалянето на етапа на превръщане на хартиени пари в монети при използване на вендинг машина. С токените транзакциите могат да се обработват бързо.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.