НАЧАЛО Други

JPMorgan модернизира банкирането с нова блокчейн функционалност

ноември 10, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan модернизира банкирането с нова блокчейн функционалност

JPMorgan Chase & Co (JPM) наскоро интегрира иновативна функция в своята широко призната блокчейн технология в сферата на модерното банкиране.

Тази разработка въвежда новаторска възможност, позволяваща на компаниите да изпълняват бързо своите транзакции.

С последното подобрение на JPM Coin клиентите вече могат да персонализират своите сметки, като вграждат съществени условия. Тази функционалност им дава възможност за безпроблемно прехвърляне на средства за справяне с просрочени плащания и изпълнение на маржин изисквания.

Освен това има потенциални приложения за използване на тази функция за капитализиране на колебанията в обменните курсове, както бе подчертано от Bloomberg на 10 ноември.

Използвайки силата на блокчейн технологията, трансферите стават почти мигновени и са достъпни денонощно – отклонение от конвенционалния банков модел, при който транзакциите обикновено се обработват на партиди в рамките на редовното работно време.

Неотдавнашното допълнение към JPM Coin елиминира необходимостта от планиране на постоянни нареждания в определени часове или суми, тъй като функцията се активира автоматично, когато са изпълнени предварително програмираните критерии.

Навин Малела, ръководител на Coin Systems в блокчейн подразделението Onyx на JPMorgan, изрази следното мнение:

Ако се замислите за текущата банкова сметка, предоставяна от която и да е финансова институция, има само толкова много неща, които можете да направите по отношение на конфигурирането и набора от правила; това е, което променяме. Смятаме, че това е първият случай на традиционна финансова компания, която изгражда програмируеми плащания в голям мащаб, използвайки съществуващите пари на търговските банки.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.