НАЧАЛО Други

JP Morgan добавя 75 банки към блокчейн услугата си

СЕП. 28, 2018 10:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JP Morgan добавя 75 банки към блокчейн услугата си

Американската глобална банка JP Morgan е подписал 75 банки на първата си блокчейн услуга, която се стреми да ускори глобалните платежни системи.

Във Филипините, Union Bank of the Philippines е първият, който се присъединява към разширената междуправителствена информационна мрежа на JP Morgan (IIN).


IIN, стартиран като пилот през 2017 г., свежда до минимум триенето в процеса на глобалните плащания, позволявайки плащанията да достигат до бенефициентите по-бързо и с по-малко стъпки.

Чрез използването на блокчейн технология IIN намалява времето, което кореспондентските банки прекарват в спазването на изискванията за съответствие и други запитвания относно данните, които забавят плащанията.

IIN се захранва от Quorum, вариант на блокчейна на Ethereum, разработен от J.P. Morgan.

"Ние видяхме огромен интерес сред кореспондентските банки след пилота, стартиран през 2017 г., питайки дали те могат да се присъединят", каза Ема Лофт, ръководител на глобалните плащания и вземания в Treasury услугите на JP Morgan. "Смятаме, че IIN ще подобри значително ефективността на трансграничните плащания, особено при участието на повече банки и ще развием функционалността и ще използваме случаите на запитвания, свързани със спазването на правилата."

С 75 участници това е най-големият брой банки, които са се присъединявали към живо приложение на блокчейн технология.

Разширената мрежа от банки ще улесни глобалните трансгранични плащания на всеки основен пазар, включително Латинска Америка, Азия, Европа, Близкия Изток и Африка.

В Азия и Тихоокеанския басейн други банки, които са се регистрирали за IIN, са ANZ Group, BRAC Bank, China CITIC Bank International, China Guangfa Bank, Чонг Хинг Банк, Хошимин Сити Джей Сървисиз, ICICI Bank, Индовина Банк, Банката за инвестиции и развитие на Виетнам, KASIKORNBANK Public Co., KEB Hana Bank, Mizuho Bank Ltd., Prime Bank Ltd., PT Bank Централна Азия, PT Bank CIMB Niaga, Resona Bank, Shinhan Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corp, Виетнам съвместна фондова търговска банка за промишлеността и търговията и Woori Bank.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света