НАЧАЛО Други

J.P. Morgan Chase разработва базиран на блокчейн дигитален депозитен токен

септември 8, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
J.P. Morgan Chase разработва базиран на блокчейн дигитален депозитен токен

JPMorgan Chase е в процес на създаване на дигитален депозитен токен, базиран на блокчейн, който има за цел да ускори трансграничните плащания.

Според информиран вътрешен източник най-голямата банка в САЩ, базирана на активи, е създала основната инфраструктура, необходима за функционирането на този иновативен метод на плащане. Все още обаче се очаква окончателното одобрение от регулаторните органи на САЩ.

Неразкритият източник предполага още, че след като получи одобрение, банката може да въведе токена за използване от корпоративната си клиентела след по-малко от година.

За да предоставим контекст, депозитният токен е прехвърлима дигитална валута, която означава вземане по депозит, държано към търговска банка. Поради естеството на транзакциите, които се извършват в дигитален блокчейн, обработката и сетълментът се извършват практически мигновено.

Говорител на JPMorgan подчерта:

Депозитните токени предлагат многобройни потенциални предимства, но ние отчитаме предпазливостта и задълбочеността, които регулаторните органи биха проявили, преди да дадат зелена светлина за разработването и внедряването на всеки нов продукт.

Ако интересът се материализира, нашата блокчейн инфраструктура е готова ефективно да улесни въвеждането на депозитни токени.

От известно време финансовата индустрия на Уолстрийт проучва интегрирането на криптовалутите като основополагащ компонент на плащанията и транзакциите. След като JPMorgan поема водеща роля в изработването на този депозитен токен, базиран на блокчейн, е възможно и други големи банки да започнат подобни инициативи през следващите месеци. JPMorgan неизменно е в челните редици на усилията за внедряване на повече технологични постижения в банковите практики.

Понастоящем банката управлява система, известна като JPM Coin, която беше представена през 2019 г. Тази платформа позволява на избрани корпоративни клиенти на JPMorgan да прехвърлят долари и евро по различните си сметки в банката.

От създаването си досега системата успешно е обработила транзакции на стойност приблизително $300 милиарда, както бе съобщено от банката през изминалото лято.

Източник: Bloomberg

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.