НАЧАЛО Други

Джим Креймър с поредното противоречиво изказване – този път Apple и Nvidia са под прицел

ноември 2, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джим Креймър с поредното противоречиво изказване – този път Apple и Nvidia са под прицел

Джим Креймър, видна фигура в областта на финансите и инвестициите, е известен с динамичното си присъствие и е получавал както похвали, така и критики.

Като водещ на предаването “Mad Money” по CNBC, живите оценки на пазара на акции и противоречивите прогнози на Креймър го утвърдиха като значима фигура в общността на инвеститорите в акции.

На 1 ноември Креймър направи още едно смело изявление, което вероятно ще предизвика широки дискусии в социалните медии, особено сред тези, които са били скептични към предишните му прогнози.

По-конкретно телевизионният водещ и бивш мениджър на хедж фонд публикува туит, в който заяви, че според него Apple и Nvidia имат “двете най-лоши графики в книгата“. Освен това той подчерта, че препоръчва тези акции да се държат като дългосрочни инвестиции, а не да се търгуват активно с тях.

Креймър също така предположи, че тези две акции предоставят уникална възможност на продавачите на шорт позиции да реализират потенциална печалба от тях. Той направи паралел с подобна ситуация, която е наблюдавал през 1990 г., когато акциите на регионалните банки са били изправени пред подобни предизвикателства.

Макар че Креймър постигна успех по време на работата си като мениджър на хедж фонд, той направи и няколко неуспешни прогнози, които допринесоха за развитието на подхода “обратно на Креймър“. Например по-рано през годината той посъветва последователите си да “излязат от криптовалутите“, като конкретно се позова на пазарната стойност на Биткойн (BTC) по това време.

Оттогава насам цената на BTC нарасна повече от два пъти. Подобни ситуации възникнаха и след негови некоректни призиви за различни други компании, включително Disney, Nvidia, Tesla и други.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.