НАЧАЛО Алткойни

Извънредни новини: Binance ще купи FTX – кои криптовалути да следим?

09.11.2022 15:10 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Извънредни новини: Binance ще купи FTX – кои криптовалути да следим?

Binance ще купи борсата FTX - ще даде ли това тласък на BNB, а може би други криптовалути ще бъдат облагодетелствани от тези развития?

Както наскоро се разбра, най-голямата крипто борса в света – Binance, се гласи да придобие друг огромен играч на крипто пазара – а именно платформата FTX, която беше на трето място в света по търговски обем.

Чанпен Джао (CZ) сподели в Twitter, че е бил помолен да се притече на помощ от FTX, тъй като Coindesk намери някои доста притеснителни документи, които споменават, че дъщерната компания Alameda държи единствено FTT като токени и не разполага с други активи за обезпечение на заеми.

В Twitter CZ (по-известен като Джао) написа стряскащи неща, като например факта, че Binance ще придобие FTX.com, за да се избегнат катастрофални последици за потребителите на платформата.

Отделно, ще се извършат щателни проверки на всичко, случващо се с FTX (така наречените “Due Diligence” проверки).

Binance не планира да държи “слаби карти” в тестето си

Binance обаче съобщи, че възнамерява да продаде своя дял във FTT, въпреки че че този ход не е обвързан с каквито и да било финансови или счетоводни проблеми (поне така се твърди).

Това постави началото на нови проблеми за Alameda, тъй като цената на FTT токена падна драстично.

По-рано днес FTX се опита да се възстанови, след като новината за спасяването от страна на Binance се разпространи в пространството. Въпреки това токенът продължи спада си, като към момента на публикуване се търгува около $4.6 с над 70% спад за последните 24 часа.

Alameda направи опит да се измъкне от капана, но дали той се оказа успешен?

Сам Банкман-Фрид, собственик на FTX и Alameda, първоначално отхвърли твърденията, че FTX е несъстоятелен. Вчера в Twitter той коментира, че пряк конкурент (друга крипто борса, не бяха споменати имена) се опитва да “нападне” FTX. Самата платформа и всички активи са напълно в реда на нещата по негови думи. Той потвърди, че крипто борсата не инвестира чужди пари, както и че платформата разполага с над $1 милиард в кеш.

Това беше последвано от главния изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън, която каза, че компанията ще изкупи FTT токените обратно от Binance за $22 на токен.

Този опит да се подкрепи цената се провали обаче, когато атлкойна на затруднената борса падна под този праг днес.

Това изглежда е довело до доста неприятна финансова ситуация за собственика на FTX, принуждавайки го да се обърне към Binance за помощ, ако съдим по туита на CZ.

Вероятно е Биткойн и Етериум да претърпят още загуби

Към момента на писане на статията, Биткойн се търгува около $17,800, а Етериум около $1,200.

Покрай обявлението на Binance токенът на борсата – BNB – направи добри печалби, като скочи от $324 до $388. Оттогава алткойнът се е коригирал до $305 към момента на писане на материала.

BNB изглежда на сравнително добри цени за търговия, като предоставя различни опции за трейдърите на Binance. В контраст FTT изглежда като особено рискова ивнестиция, поне докато не бъде завършена процедурата по придобиване на FTX от страна на Binance, която не е споделила конркетни планове за новата си придобивка.

В миналия бичи пазар BNB беше една от най-силно представящите се криптовалути, като успя да скочи от приблизително $30 до над $660, отчитайки главолемен растеж от 2,100%. 

Но с узряването на алткойна на Binance, се очаква, че волатилността ще стихва постепенно, което прави актива по-устойчив, но също така намаля потенциала му за печалби.  Новите активи с по-ниски капитализации предоставят възможности с по-привлекателно съотношение на риск срещу печалба за ивнеститорите с по-висок толеранс за риск.

BNB се представи много силно, но дали тя е най-перспективната криптовалута в момента?

BNB токенът се очаква се покачи отново, което го прави изключително атрактивна опция за инвеститорите. Придобиването на FTX даде допълнителна увереност в Binance, че платформата има необходимият капитал дори да “погълне” един от най-големите си конкуренти – а именно позиционираната на трето място в света криптоборса.

Но както споменахме – макар Binance Coin (BNB) да е обещаваща монета, има алтернативи, които има перспектива за значително по-високи процентни печалби точно в момента. Нека видим три много обещаващи проекта.

Dash 2 Trade – обещаващ блокчейн за крипто сигнали

Dash 2 Trade e един от най-обещаващите крипто проекти в днешни дни. В рамките на няма и три седмици, D2T токенът успя да събере впечатляващите $5.7 милиона инвестиции, а вече се намираме в третата фаза на предварителната продажба, като са разпродадени над половината токени. Много често тези предварителни продажби предлагат най-добрите възможности за влизане.

d2t

Ранните инвеститори ще могат да грабнат 39% доходност, но дори и да се включите по-късно, ще можете да генерирате над 20% възвръщаемост на вашите инвестиции още преди листването на крипто борсите, което ще последва.

Самата платформа има някои пазарни характеристики, които я отличават от конкуренцията – разполага със страхотен оценъчен механизъм за нови криптовалути,  който включва 12 различни фактора и съчетава най-доброто от технологиите и човешката експертиза.

Това дава огромни възможности дори на неопитни трейдъри да черпят знания от експерти, с което могат да се включват в нови крипто проекти и да генерират печалби. В допълнение, екипът на Dash 2 Trade вече има опит с друга финансова платформа – Learn 2 Trade, която има над 70,000 членове, а след предпродажбите токенът D2T ще бъде листнат на крипто борсата LBank.

d2t

Calvaria – P2E крипто игра, която ще промени крипто света

Calvaria: Duels of Eternity е една нова P2E крипто игра, която привлече вниманието на много инвеститори. За отрицателно време навлязохме в четвъртия от общо десет етапа на предварителните продажби, като вече събра над $1.6 милиона.

От общо 1 милиард RIA токени, 300 милиона са планирани за предварителните продажби, като ранните инвеститори са тези, които ще успеят да генерират 450% възвръщаемост в края на предпродажбите.

cal

Успешните проекти и GameFi блокчейни лесно се забелязват от крипто борсите от рано и не е случайност, че Kucoin, Gate.io, както и XT.com обявиха вече намеренията си да листнат RIA след края на десетия кръг на предварителните продажби.

calvaria

IMPT – блокчейнът, който се бори с климатичните промени

IMPT си поставя много амбициозна цел да спечели на своя страна брандовете, които искат да ограничат своите въглеродни емисии. Инвеститорите също бяха впечатлени от идеите, представени от екипа на проекта.

impt

IMPT токенът вече събра над $12.5 милиона инвестиции, като в момента се намираме във втората фаза (от три) на предпродажбите. Тези, които дадоха вот на доверие в блокчейна в началото, ще направят 55% доходност в края на предпродажбите, но дори и да се включите сега, може да се позиционирате за 27.7% печалби. 

60% от 3 милиарда IMPT токена ще бъдат налични в предпродажбите, като цели 10% са отредени за маркетинг, а 15% ще бъдат предотавени на екосистемата на проекта.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява ивнестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Ripple обвинени в манипулиране на цената на XRP чрез ботове

Появиха се твърдения, че Ripple може да е използвала автоматични ботове, за да повлияе на цената на XRP. Тези твърдения произтичат от документи, споделени от крипто следователят Darkhorse, които хвърлят светлина върху сложните стратегии, използвани за въздействие върху пазарната стойност на XRP през 2015 и 2016 г.

01.03.2024 16:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, които да следите следващата седмица

Тъй като седмицата на пазара на криптовалути е към своя край, някои активи се открояват като потенциално изгодни възможности за покупка през следващата седмица, особено като се има предвид, че в момента цената им е под $5 за токен.

01.03.2024 14:30 2 мин. четене

2 алткойна, които могат да скочат след корекция на Биткойн

Инвеститорът Брайън Кели изрази загриженост относно възможността Биткойн (BTC) да претърпи значителна пазарна корекция, след като надхвърли границата от $60,000.

01.03.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.