НАЧАЛО Биткойн

Известен икономист обясни защо Биткойн е ключът към финансова независимост

юли 9, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Известен икономист обясни защо Биткойн е ключът към финансова независимост

Сайфедеан Аммус, известен икономист и автор на книгата "Стандартът Биткойн" смята, че Биткойн (BTC) има потенциала да се справи с предизвикателствата, пред които е изправена настоящата финансова система.

В интервю за London Real на 2 юли Аммус изрази мнението си, че Биткойн е по-добра форма на валута в сравнение с традиционните фиатни валути. Той подчерта спешната необходимост от приемането на този новаторски дигитален актив.

Аммус подчерта, че преди да разгледа Биткойн като възможно решение, той е бил привърженик на златото, разчитайки на способността му да служи като хедж срещу инфлацията. Икономистът обясни как се е застъпвал за златния стандарт и се е опитвал да повиши осведомеността за вредните последици от инфлацията, но усилията му до голяма степен са били пренебрегнати.

Освен това Аммус разкритикува съществуващата финансова система, описвайки я като несъвършена технология, създадена да улеснява експлоатацията от страна на правителството и да дава възможност за развихряне на инфлацията.

Той твърди, че традиционният подход на печатане на пари само задълбочава проблемите, които цели да реши, като води до девалвация и икономически сътресения. Поради това той подчерта необходимостта от приемане на Биткойн като алтернатива.

Аммус изтъкна няколко ясни предимства на Биткойн, включително децентрализирания му характер и фиксираното предлагане. С ограниченото общо предлагане от 21 милиона Биткойн токена той смята, че Биткойн предпазва от хиперинфлация и правителствена намеса.

Що се отнася до устойчивостта на щатския долар, Аммус прогнозира, че бъдещето му е към своя край, въпреки че не предостави конкретни срокове кога може да се случи това. Той се позова на личния си опит в Ливан по време на периода на хиперинфлация, където Биткойн послужи като убежище от срива на местната валута.

Освен това Аммус подчерта сигурността и контрола, които физическите лица имат върху своите Биткойн авоари, като отбеляза, че никоя организация не може произволно да създава повече Биткойни или да конфискува съществуващите.

Според Аммус приемането на Биткойн дава възможност на хората да водят по-проспериращ живот. Той насърчи хората да се занимават с продуктивни дейности, да харчат по-малко, отколкото печелят, а останалото да спестяват в Биткойн. По този начин хората могат да предпазят богатството си от дългосрочната ерозия, причинена от инфлацията, и да си осигурят финансова независимост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.