НАЧАЛО Крипто Крими

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Съобщава се, че CoinMarketCap, прочутият уебсайт за проследяване на цените на всички криптовалути, е станал жертва на хак, при който са изтекли 3.1 милиона (3,117,548) потребителски имейл адреси.

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен на проследяване на хакове и компрометирани онлайн акаунти.


CoinMarketCap, дъщерно дружество на борсата за криптовалути Binance, потвърди, че списъкът с изтекли потребителски акаунти съответства на потребителската база:


CoinMarketCap разбраха, че партиди данни са се появили онлайн, претендирайки, че са списък с потребителски акаунти. Докато списъците с данни, които видяхме, са само имейл адреси, ние открихме връзка с нашата абонатна база.


Докато потвърждава връзката на 3.1 милиона потребителски имейл адреси с потребителската си база на 12-ти октомври, компанията увери, че хакерите не са получили достъп до нито една от паролите на акаунтите. "Не открихме никакви доказателства за изтичане на данни от нашите собствени сървъри – ние активно разследваме този проблем и ще актуализираме нашите абонати веднага щом получим нова информация", каза говорител.


Въпреки потвърждението, CoinMarketCap все още не е идентифицирал точната причина за хака,


"Тъй като в данните, които видяхме, не са включени пароли, ние вярваме, че най-вероятно те са получени от друга платформа, където потребителите може да са използвали повторно пароли в множество сайтове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕИзмамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства


Скорошен хак на крипто борсата на Coinbase доведе до компрометирането на 6,000 потребителски акаунта.


Атаката е резултат от използване на системата за многофакторно удостоверяване (MFA) на борсата, което предполага, че хакерите са имали достъп до имейл адресите на потребителя. Според Coinbase злосторниците са идентифицирали уязвимост в процеса на възстановяване на акаунта:


В този инцидент, за клиенти, които използват SMS текстове за двуфакторно удостоверяване, третата страна се възползва от недостатък в процеса на възстановяване на акаунт чрез SMS на Coinbase, за да получи токен за двуфакторно удостоверяване и следователно достъп до вашия акаунт.


Въпреки че стойността на откраднатите активи все още не е разкрита от Coinbase, инцидентът беше допълнен от хиляди официални жалби от титулярите на сметки срещу компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света