НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Според Imore, критпо измамниците са успели да подведат потребителите на популярни приложения за запознанства и Facebook и да откраднат огромната сума от $1.4 милиона, като рекламират фалшиво крипто приложение CryptoRom и злоупотребяват с услугата Developer Enterprise на Apple, която преглежда фалшиви приложения.


Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамници


Потребителите на iPhone са подведени да инвестират пари във фалшиви приложения за криптовалута, които са били рекламирани във Facebook и популярни платформи за запознанства, като Tinder, Grindr, Bumble и някои други.


В скорошен новинарски доклад, споделен от Sophos, се посочва, че измама, наречена CryptoRom, е отмъкнала значителна сума от потребителите на iPhone устройства. По-рано тази година, през май, подобна измама лиши азиатските потребители на iOS и Android също от големи суми пари. 


Този път обаче загубите са далеч по-големи за тези, които искат да инвестират в дигитални валути. Някои загубиха хиляди щатски долари; потребителите на Android обаче този път бяха пощадени.


Ето как работи Биткойн измамата


Мошениците се свързват с нищо неподозиращи потребители чрез фалшиви профили в приложения за запознанства и Facebook, започват разговор и след това примамват потенциалните си жертви да инсталират CryptoRom и да инвестират в Биткойн и други популярни криптовалути, използвайки приложението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн


След като реализират първите си печалби от малки пробни инвестиции, жертвите теглят пари и се насърчават да инвестират повече. След като депозират по-голяма сума в измамното приложение, те не могат да ги изтеглят обратно.


В статията се подчертава, че измамата за потребителите на iPhone е била успешна главно чрез злоупотреба с програмата на Apple Developer Enterprise. По този начин измамниците са намерили начин да заобиколят функцията на Apple за търсене на фалшиви приложения в App Store.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Митко ОКТ. 16, 2021 Къде може да се подаде жалба
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света