НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници в Турция се представят за Binance

май 9, 2022 13:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамници в Турция се представят за Binance

Опитвайки се да възползват от популярността на Binance в страната, измамниците в Турция наеха множество билбордове, за да рекламират измама.

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Binance.


В Турция има голям брой крипто инвеститори, които представляват над 7% от общия трафик към основната платформа на Binance през настолен браузър, както се вижда от данни от Similarweb


Опитвайки се да се възползват от популярността на Binance в страната, измамниците в Турция наеха билбордове, рекламиращи измамата.


В последното предупреждение, издадено от Binance Turkey, билбордът е показан с реклама за “Binance Tourist exchange”, която няма връзка с оригиналния Binance. Рекламата включва и телефонни номера, които при набиране могат да свържат потенциални жертви с измамници. Груб превод на предупреждението гласи:


“От известно време билбордове, подобни на изображението по-долу, бяха поставени в различни региони на Турция […и] нямат нищо общо с #Binance!”

Image

Прочети Още: Биткойн изглежда ‘абсолютно ужасно’ в момента, твърди трейдър

Като се има предвид лекотата при проследяване на хората, отговорни за отдаването под наем на билбордове и публикуването на измамни реклами, насочени към крипто инвеститори, Binance разкри намерението си да премине в офанзива и да предприеме необходимите законови действия срещу хората, “които очевидно са замесени в измамни дейности.


Непредпазливите инвеститори, които в крайна сметка се свързват с фалшивите номера за контакт, обикновено са посрещнати от измамника, представящ се като част от екипа на Binance. С крайната цел да откраднат пари под формата на крипто активи, е установено, че измамниците насочват инвеститорите да създават нови акаунти или да споделят съществуващи пароли и сийд фрази.

Инвеститорите, които подозират, че са в контакт с такива измамници, е редно да се свържат с официалната поддръжка на клиенти на Binance чрез официални канали, включително уебсайта или мобилното приложение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене