НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници таргетират клиенти на FTX

февруари 4, 2023 13:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамници таргетират клиенти на FTX

Измамниците се опитват да се възползват от клиентите, като им предлагат потенциално връщане на активите им.

Фалиралата криптоборса FTX призна, че напоследък са се появили множество измами и мошеници от трети страни, които таргетират вече закъсалите ѝ клиенти.

Борсата издаде предупреждение

На 3 февруари FTX издаде предупреждение до своите клиенти относно неотдавнашните опити за измами, включително искане на пари, такси, плащания или пароли за сметки.

“Наясно сме с активни измами и мошеници от трети страни, които се опитват да се възползват от клиентите на FTX”, предупреди компанията.

FTX добави, че нейните длъжници и агенти никога няма да искат от клиентите да плащат такси или да предоставят пароли за сметки във връзка с “връщането или потенциалното връщане на клиентски активи” и насърчи потенциалните жертви да се свържат с официалния имейл адрес на длъжниците на FTX, за да потвърдят легитимността на съобщенията.

Длъжниците на FTX споделиха днес следното предупреждение за клиенти. Моля, имайте предвид, че клиентите, които искат да се свържат директно с длъжниците на FTX, трябва да го направят на адрес [email protected]


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 2,000% скок предвиждат от Ark Invest


Други предупреждения

Отделът за финансова регулация на щата Орегон предупреди, че измамниците търсят възможности за “повторно виктимизиране на тези, които вече са били ощетени и се опитват да намерят начини да възстановят загубите си.”

В предупреждението се посочи фалшив уебсайт, който твърди, че се управлява от Държавния департамент на САЩ, работещ за връщане на активите на клиентите на FTX, и иска данни за сметките им.

През ноември в интернет се появи “deep fake” видеоклип, в който основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд твърди, че ще удвои компенсациите на клиентите. Целта беше жертвите да посетят злонамерен уебсайт, предлагащ раздаването на криптовалути в замяна на токени, изпратени на измамниците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене