НАЧАЛО Други

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

Единият от законопроектите се фокусира върху осигуряването на прозрачност при използването на изкуствен интелект от страна на правителството при взаимодействието му с физически лица.

Другият законопроект предлага създаването на служба, натоварена с оценката на конкурентоспособността на Съединените щати в областта на новите технологии.

Законодателите признават необходимостта от потенциални нови разпоредби, тъй като AI продължава да се развива. По-рано тази година медиите обърнаха значително внимание на ChatGPT – програма, задвижвана от изкуствен интелект, която може да дава писмени отговори.

Сенатор Гари Питърс, демократ и председател на комисията по вътрешна сигурност, си сътрудничи с републиканските сенатори Майк Браун и Джеймс Ланкфорд, за да внесе законопроект.

Този закон ще задължи правителствените агенции да оповестяват използването на AI във взаимодействието с хората. Освен това законопроектът предвижда, че трябва да бъде създаден механизъм, който да позволява на хората да оспорват решения, генерирани от AI.

Браун подчерта значението на проактивното и прозрачно използване на AI от страна на федералното правителство, което гарантира участието на хората в процесите на вземане на решения.

Сенаторите Майкъл Бенет и Марк Уорнър и двамата демократи, обединиха усилията си със сенатора републиканец Тод Йънг, за да предложат създаването на Служба за анализ на глобалната конкуренция.

Основната цел на тази служба ще бъде да запази лидерството на САЩ в развитието на изкуствения интелект.

Бенет изрази загриженост за загубата на конкурентно предимство в ключови технологии като полупроводници, квантови изчисления и изкуствен интелект в полза на страни като Китай.

Лидерът на мнозинството в Сената, Чък Шумър също насрочи три брифинга за сенаторите по темата за изкуствения интелект.

Брифингите включват преглед на изкуствения интелект, стратегии за постигане на американско лидерство в тази област и класифицирана сесия за последиците за отбраната и разузнаването.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.