НАЧАЛО Регулации

Италия въвежда 26% данък върху крипто: Последици за инвеститорите и глобалния пазар

май 4, 2023 15:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия въвежда 26% данък върху крипто: Последици за инвеститорите и глобалния пазар

С нарастващата популярност на дигиталните валути по света много правителства преразглеждат данъчните си политики, за да включат този зараждащ се клас активи.

Италия наскоро въведе сериозна промяна в данъчната си политика по отношение на крипто инвестициите. Инвеститорите, както физически лица, така и предприятия, вече ще бъдат облагани с 26% данък, с което данъчното облагане на криптовалутите се изравнява със стандартната данъчна ставка за капиталови печалби в Италия.

Това развитие има потенциала да окаже значително въздействие върху регулаторния пейзаж и крипто пазара на страната. Новият данък ще се прилага за печалбите, получени от сделки с криптовалути и ще засегне всички, които участват в притежаването или търговията с дигитални валути.

В резултат на тази промяна освободеният от данъци статут, който преди това се предоставяше на криптовалутите, вече няма да бъде в сила.

Тази нова данъчна политика в Италия ще окаже пряко въздействие върху лицата, участващи в дейности, свързани с криптовалути, включително инвеститори и търговци. Физическите лица, които генерират печалби в размер на €2,000 или повече от сделки с дигитални активи, ще бъдат облагани с 26% данъчна ставка.

Някои инвеститори може да обмислят проучване на алтернативни инвестиционни възможности или търсене на данъчно ефективни решения, за да избегнат повишаването на данъчната ставка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един съюз по стъпките на БРИКС срещу долара


Въвеждането на този 26% данък върху криптовалутите в Италия може да има и по-широки последици за световния крипто пазар.

Въздействието на тази политика върху приемането на дигиталните активи в Италия предстои да се види, но тя потенциално може да подтикне други държави да преразгледат данъчните си политики по отношение на криптовалутите.

Тъй като правителствата по света продължават да се справят с предизвикателствата, породени от дигиталните валути, прилагането на данъчни разпоредби може да стане по-често срещано явление. Това в крайна сметка може да определи траекторията на световния крипто пазар и да повлияе на бъдещото развитие на регулаторните рамки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.