НАЧАЛО Регулации

Италиански регулатор издава предупреждение срещу Binance

ЮЛИ. 15, 2021 18:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Италиански регулатор издава предупреждение срещу Binance

Комисията за италиански компании и борси предупреди, че Binance не е упълномощен да предлага крипто инвестиционните услуги в страната.

Италианският регулатор на пазара на ценни книжа, Комисията за италиански компании и борси (CONSOB), публикува изявление, в което заяви, че Binance Group и свързаните с него компании нямат право да предоставят инвестиционни услуги и да извършват дейност в Италия.


Регулаторът уточни, че предупреждението се отнася до Binance.com, основния уебсайт на глобалната крипто борса. CONSOB продължи да предупреждава обществеността за потенциалните последици от правния статут на Binance в Италия, като съветва да се внимава при вземането на инвестиционни решения.


Италия се присъедини към нарастващия брой страни, издаващи публично предупреждение относно Binance, най-голямата борса за криптовалути в света по обем на търговия.


Във всеки случай е важно инвеститорите да бъдат информирани, че транзакциите с инструменти, свързани с крипто активи, могат да представляват рискове, които не се забелязват веднага поради тяхната сложност, висока волатилност, както и уязвимости в сигурността”, отбеляза CONSOB.


Последното предупреждение идва, когато Binance се изправя пред съдебен иск от група италиански и международни инвеститори. Миналата седмица базираната в Италия юридическа фирма Lexia Avvocati обяви съдебен иск срещу борсата за възстановяване на щети от сделки на Binance, твърдейки, че компанията е нарушила собствените си правила за търговия с фючърси.


Подавайки последното предупреждение, CONSOB се присъединява към нарастващия брой регулатори, които са издали предупреждения срещу борсата, повтаряйки подобни ходове на власти в Полша, Германия, Обединеното кралство, Каймановите острови, Тайланд, Канада, Япония, Сингапур и САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

ЕС затяга крипто регулациите

ЕС представи нов пакет за забрана на анонимни транзакции с цифрови активи.Новото предложение на Европейския съюз, ще изисква доставчиците на услуги за криптовалути да събират допълнителна информация о...
ЮЛИ. 21, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германският закон, който позволява на фондове да инвестират в крипто, влиза в сила

Както CryptoDnes отрази по-рано, законът за алокация на фондове в Германия, въведен през април и одобрен от парламента малко след това, позволява на “Spezialfonds” или специални фондове да инвестират ...
ЮЛИ. 16, 2021 16:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ню Йорк предлага щатските служители да разкриват своите крипто притежания

Законопроектът, внесен на 2-ри юли според публичните регистри, беше спонсориран от държавния сенатор Рейчъл Мей. Чрез изменение на щатския закон за щатските служители, съгласно обобщение на законодате...
ЮЛИ. 8, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance спира SEPA еврови банкови трансфери

Това бе обявено в имейл, изпратен до клиентите във вторник. По-конкретно, депозитите в евро чрез Единната зона за плащания в евро или SEPA са били задържани за период от 7 дни поради обстоятелств...
ЮЛИ. 7, 2021 11:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света