НАЧАЛО Регулации

Италиански регулатор издава предупреждение срещу Binance

юли 15, 2021 18:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италиански регулатор издава предупреждение срещу Binance

Комисията за италиански компании и борси предупреди, че Binance не е упълномощен да предлага крипто инвестиционните услуги в страната.

Италианският регулатор на пазара на ценни книжа, Комисията за италиански компании и борси (CONSOB), публикува изявление, в което заяви, че Binance Group и свързаните с него компании нямат право да предоставят инвестиционни услуги и да извършват дейност в Италия.

Регулаторът уточни, че предупреждението се отнася до Binance.com, основния уебсайт на глобалната крипто борса. CONSOB продължи да предупреждава обществеността за потенциалните последици от правния статут на Binance в Италия, като съветва да се внимава при вземането на инвестиционни решения.

Италия се присъедини към нарастващия брой страни, издаващи публично предупреждение относно Binance, най-голямата борса за криптовалути в света по обем на търговия.

Във всеки случай е важно инвеститорите да бъдат информирани, че транзакциите с инструменти, свързани с крипто активи, могат да представляват рискове, които не се забелязват веднага поради тяхната сложност, висока волатилност, както и уязвимости в сигурността”, отбеляза CONSOB.

Последното предупреждение идва, когато Binance се изправя пред съдебен иск от група италиански и международни инвеститори. Миналата седмица базираната в Италия юридическа фирма Lexia Avvocati обяви съдебен иск срещу борсата за възстановяване на щети от сделки на Binance, твърдейки, че компанията е нарушила собствените си правила за търговия с фючърси.

Подавайки последното предупреждение, CONSOB се присъединява към нарастващия брой регулатори, които са издали предупреждения срещу борсата, повтаряйки подобни ходове на власти в Полша, Германия, Обединеното кралство, Каймановите острови, Тайланд, Канада, Япония, Сингапур и САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене