НАЧАЛО Други

Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

ЮНИ. 27, 2018 21:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

Исландското правителство наскоро изказа тревогата си във връзка с крипто копаенето и щетите, които то потенциално би могло да нанесе на икономиката на Исландия.


Първо, трябва да имаме предвид, че Исландия все още се възстановява от финансова криза, която се случи преди само десетилетие и все още продължава ефект, малко или много.

Проблемът, както твърди правителството, е фактът, че Исландия е рай за крипто миньорите. Страната е естествено охладена и е разположена сред огромни открити пространства. Тези естествено хладни и дори студени пространства са идеални за започването на мащабна крипто добивна операция. Казано иначе, компаниите не трябва да харчат тонове пари, за да осигурят охлаждането на оборудването. Освен това Исландия разполага с многобройни различни възобновяеми енергийни източници, от генерирането на геотермална енергия до водната енергия, което означава, че енергията е евтина, достъпна и по-малко вредна за околната среда.

Така че, безплатно естествено охлаждане, евтина зелена енергия и много пространство за строене. Това е абсолютен рай за крипто копаенето.

Проблемът тук е, според доклада на KPMG, че през миналата година 90% от потреблението на енергия от центровете за данни е използвано за крипто копаенето. Пълният доклад може да видите тук.


Това на свой ред създава два нови проблема.


На първо място, високото потребление на енергия, което говори само за себе си, следващата голяма задача обаче е, че с нарастването на търсенето крипто копаенето, то може да се превърне в голяма индустрия в Исландия. Тревогата е, че тъй като пазарите са толкова нестабилни, търсенето и предлагането няма да съвпадат и следователно, ако търсенето на крипто копаене внезапно намалее поради нестабилността, Исландия ще остане с редица компании, опериращи огромни минни операции, които внезапно започват да губят много пари. Това би могла да доведе до друга финансова криза.

Това е мрачна перспектива, но като се има предвид чувствителността на финансите в Исландия, това е много важно съображение.

Исландия не може да си позволи риска, свързан с инвестирането в минното дело, защото след 10 или 20 години търсенето вече не може да бъде същото. За съжаление, мнозина се страхуват, че вече е твърде късно за това. Тъй като 90% от консумацията на енергия в центровете за данни се използва за крипто копаене, е ясно защо това може да се случи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света