НАЧАЛО Други

Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

ЮНИ. 27, 2018 21:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

Исландското правителство наскоро изказа тревогата си във връзка с крипто копаенето и щетите, които то потенциално би могло да нанесе на икономиката на Исландия.

 


Първо, трябва да имаме предвид, че Исландия все още се възстановява от финансова криза, която се случи преди само десетилетие и все още продължава ефект, малко или много.

Проблемът, както твърди правителството, е фактът, че Исландия е рай за крипто миньорите. Страната е естествено охладена и е разположена сред огромни открити пространства. Тези естествено хладни и дори студени пространства са идеални за започването на мащабна крипто добивна операция. Казано иначе, компаниите не трябва да харчат тонове пари, за да осигурят охлаждането на оборудването. Освен това Исландия разполага с многобройни различни възобновяеми енергийни източници, от генерирането на геотермална енергия до водната енергия, което означава, че енергията е евтина, достъпна и по-малко вредна за околната среда.

Така че, безплатно естествено охлаждане, евтина зелена енергия и много пространство за строене. Това е абсолютен рай за крипто копаенето.

Проблемът тук е, според доклада на KPMG, че през миналата година 90% от потреблението на енергия от центровете за данни е използвано за крипто копаенето. Пълният доклад може да видите тук.


Това на свой ред създава два нови проблема.


На първо място, високото потребление на енергия, което говори само за себе си, следващата голяма задача обаче е, че с нарастването на търсенето крипто копаенето, то може да се превърне в голяма индустрия в Исландия. Тревогата е, че тъй като пазарите са толкова нестабилни, търсенето и предлагането няма да съвпадат и следователно, ако търсенето на крипто копаене внезапно намалее поради нестабилността, Исландия ще остане с редица компании, опериращи огромни минни операции, които внезапно започват да губят много пари. Това би могла да доведе до друга финансова криза.

Това е мрачна перспектива, но като се има предвид чувствителността на финансите в Исландия, това е много важно съображение.

Исландия не може да си позволи риска, свързан с инвестирането в минното дело, защото след 10 или 20 години търсенето вече не може да бъде същото. За съжаление, мнозина се страхуват, че вече е твърде късно за това. Тъй като 90% от консумацията на енергия в центровете за данни се използва за крипто копаене, е ясно защо това може да се случи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света