НАЧАЛО Други

Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

ЮНИ. 27, 2018 21:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

Исландското правителство наскоро изказа тревогата си във връзка с крипто копаенето и щетите, които то потенциално би могло да нанесе на икономиката на Исландия.

 


Първо, трябва да имаме предвид, че Исландия все още се възстановява от финансова криза, която се случи преди само десетилетие и все още продължава ефект, малко или много.

Проблемът, както твърди правителството, е фактът, че Исландия е рай за крипто миньорите. Страната е естествено охладена и е разположена сред огромни открити пространства. Тези естествено хладни и дори студени пространства са идеални за започването на мащабна крипто добивна операция. Казано иначе, компаниите не трябва да харчат тонове пари, за да осигурят охлаждането на оборудването. Освен това Исландия разполага с многобройни различни възобновяеми енергийни източници, от генерирането на геотермална енергия до водната енергия, което означава, че енергията е евтина, достъпна и по-малко вредна за околната среда.

Така че, безплатно естествено охлаждане, евтина зелена енергия и много пространство за строене. Това е абсолютен рай за крипто копаенето.

Проблемът тук е, според доклада на KPMG, че през миналата година 90% от потреблението на енергия от центровете за данни е използвано за крипто копаенето. Пълният доклад може да видите тук.


Това на свой ред създава два нови проблема.


На първо място, високото потребление на енергия, което говори само за себе си, следващата голяма задача обаче е, че с нарастването на търсенето крипто копаенето, то може да се превърне в голяма индустрия в Исландия. Тревогата е, че тъй като пазарите са толкова нестабилни, търсенето и предлагането няма да съвпадат и следователно, ако търсенето на крипто копаене внезапно намалее поради нестабилността, Исландия ще остане с редица компании, опериращи огромни минни операции, които внезапно започват да губят много пари. Това би могла да доведе до друга финансова криза.

Това е мрачна перспектива, но като се има предвид чувствителността на финансите в Исландия, това е много важно съображение.

Исландия не може да си позволи риска, свързан с инвестирането в минното дело, защото след 10 или 20 години търсенето вече не може да бъде същото. За съжаление, мнозина се страхуват, че вече е твърде късно за това. Тъй като 90% от консумацията на енергия в центровете за данни се използва за крипто копаене, е ясно защо това може да се случи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света