НАЧАЛО Регулации

Ирландия официално призна Ripple за доставчик на услуги за виртуални активи

20.12.2023 17:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ирландия официално призна Ripple за доставчик на услуги за виртуални активи

На 19 декември Ripple Markets Ireland Limited, дъщерно дружество на компанията за крипто плащания Ripple, получи разрешение от Централната банка на Ирландия да функционира като доставчик на услуги за виртуални активи.

Това одобрение предоставя на Ripple възможността да предлага специфични услуги за дигитални активи в Ирландия. То също така подготвя почвата за разширяване на въпросните услуги в цялото Европейско икономическо пространство, след като Регламентът за пазарите на криптоактиви (MiCA) бъде приложен до края на 2024 г., съгласно официалното изявление на компанията.

В очакване на допълнителни необходими разрешения главният съветник на Ripple Стюарт Алдероти по-рано посочи възможността за “паспортизиране” на европейския лиценз в останалите 27 държави в блока.

Изразявайки задоволство, главният вицепрезидент по стратегическите инициативи на Ripple Ерик ван Милтенбург изтъкна значението на включването на Ripple Markets в списъка на Централната банка на Ирландия с регистрирани доставчици на услуги за виртуални активи.

Ван Милтенбург също така подчерта подкрепящата позиция на Ирландия към индустрията на виртуалните активи, потвърждавайки избора на Ripple за Ирландия като основна база за регулиране в ЕС.

Този ход се разглежда като положителна стъпка напред за индустрията, допринасяща за регулаторната яснота и повишаваща доверието в дигиталните активи, плащанията и финтех.

Привлекателността на Ирландия като център за финтех иновации оказа значително влияние върху създаването на офиса на Ripple в Дъблин през 2022 г. По-рано, през 2018 г., Централната банка на Ирландия създаде иновационен хъб, насърчаващ по-интерактивна среда между финтех компаниите и регулаторните органи.

В момента в регистъра на Централната банка на Ирландия са вписани 11 компании, сред които Payward Ltd. (структурата, която стои зад крипто борсата Kraken), услугата за крипто плащания Moonpay и Zodia Markets – борса за дигитални активи и брокерска платформа, поддържана от Standard Chartered.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Турция напредва с проекта си за дигитална лира

Централната банка на Република Турция постигна значителен напредък в дигитализирането на националната си валута, като публикува превод на английски език на доклада си за първоначалната фаза на проекта за изследване и развитие на дигиталната турска лира на Централната банка.

21.02.2024 20:13 2 мин. четене

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

20.02.2024 13:00 2 мин. четене

Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

Регулаторният орган CNBS на Хондурас въведе забрана за търговия с криптовалути и подобни дигитални активи във финансовата система на страната поради опасения от измами и пране на пари.

17.02.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.