НАЧАЛО Регулации

Бивши държавни служители не трябва да работят в крипто компании – Елизабет Уорън

20.12.2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивши държавни служители не трябва да работят в крипто компании – Елизабет Уорън

Крипто компаниите са обвинени, че поддържат връзки с бивши служители на правоприлагащите органи и федерални служители, когато е необходимо, което доведе до обвинения от страна на сенатор Елизабет Уорън от Масачузетс. 

Уорън твърди, че тези новобранци, наети от крипто компании и лобистки групи, възпрепятстват двупартийните регулаторни усилия. В писмо, адресирано до крипто борсата Coinbase, както и до лобистките групи Coin Center и Blockchain Association, Уорън изрази загриженост, че стратегията за набиране на кадри в индустрията възпрепятства напредъка във Вашингтон. 

Сенаторът се позовава на статия в Politico от ноември, в която се подчертава, че крипто индустрията използва “не толкова тайно оръжие“: група от бивши служители в областта на отбраната, националната сигурност и правоприлагането.

Уорън разкритикува индустрията за използването на на тези връзки, заявявайки, че това разкрива готовност да се харчат милиони, за да се представя фасада на легитимност, като същевременно се противопоставя на разумни регулации, насочени към ограничаване на ролята на криптовалутите във финансирането на терористични дейности. 

Нейният основен фокус е върху това как крипто компаниите и лобистките групи използват тези взаимоотношения, за да възпрепятстват законодателството, целящо да се справи с участието на криптовалути във финансирането на групи като Хамас.

Изпълнителният директор на Blockchain Association, Кристин Смит, твърди, че писмото на Уорън е било предизвикано от собственото съобщение на асоциацията до банковата комисия на Сената и комисията по финансови услуги на Камарата на представителите през ноември. 

Писмото на асоциацията, подписано от 40 бивши военни служители, експерти в областта на националната сигурност и разузнаването, има за цел да ангажира политиците. Смит предложи Уорън да насочи усилията си към нарушителите, а не към тези, които си сътрудничат с правоприлагащите органи.

В отговор на твърденията на Уорън членовете на бранша заявиха, че партньорството с експерти за защита срещу законодателни предложения, считани за противоконституционни, е основно право. Монетния център излезе с изявление, в което се твърди, че ангажирането на съмишленици-експерти с цел противопоставяне на законодателството не представлява подкопаване на двупартийните усилия в Конгреса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Binance с нови мерки за ограничаване на регистрации без KYC

Крипто борсата Binance обяви по-строги протоколи за опознаване на клиента (KYC). От 20 април непроверените потребители, които не разполагат с необходимата KYC информация, ще губят достъп до своите подсметки, създадени в рамките на програмата Binance Link.

05.04.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.